TÜFE’nin aralıkta sabit kalması veya aylık enflasyonun yüzde olarak ise 0,97’den daha fazla düşmemesi durumunda ise enflasyon zammı almaya hak kazanmış olacaklar.
Memur enflasyon rakamları
Devlet memurları, sözleşmeliler ve memur emeklileri yarın açıklanacak olan aralık ayı enflasyon rakamlarını beklemekte. Asgari ücretin açıklanmasından sonra ise asıl önemli konu olmakta olan enflasyon rakamlarını memurlar bekliyor.
Ocak ayında toplu sözleşmeden kaynaklı olarak ise yüzde olarak ise 4 zam alacak devlet memurları, TÜFE’nin sabit kalması veya aylık enflasyonun yüzde olarak ise 0,97’den daha fazla düşmemesi halinde enflasyon zammı almaya hak kazanmış olacak.
Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı enflasyon verileri ve analizlerine göre analizlerine göre, memur maaşlarına baz teşkil etmekte olan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) kasımda yüzde olarak 1,49 artış gösterirken, temmuz-kasım döneminde tüketici fiyatlarında yüzde 4,97 yükseliş meydana gelmiş oldu. Bunun beraberinde 5 aylık dönemde maaşlara yapılacak yüzde 4’lük zam oranı geçilirken, söz konusu artış, maaşlara yüzde olarak 0,97 oranı ile enflasyon farkı verilmesi durumunu ortaya çıkarmış oldu.
Yarın açıklanacak olan enflasyon rakamlarının yapılan incelemede ise “eksi yüzde 0,97” veya bu rakamdan daha düşük çıkmaması durumunda ise, memurlar, sözleşmeliler ve memur emeklileri enflasyon farkı almış olacak.
Aralık ayı TÜFE sabit kalsa bile ek zammın oranı yüzde 0,97 olarak görüldü.
Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak’ta almış olacak.
Toplu sözleşme gereğince yer alan haberde, enflasyon farkı 6 aylık dilimler halinde hesaplanılmakta. Memurlar 2017’nin ilk 6 ayı için yüzde 3 zam, ikinci 6 ayı için enflasyon farkı dahil olmak üzere yüzde 6,92 zam almıştı.
Diğer yandan, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise maaşlarını geçtiğimiz yılın son 6 aylık enflasyonu oranında zamlı almış olacak.