KOSGEB Nedir Nasıl Başvurulur? Kendi işini kurmak isteyen birçok kişinin faydalanacağı devlet kredisi olarak bilinen KOSGEB karşılıksız yapılan bir yardıma KOSGEB kredisi denilir. Her çalışan kendi işinin patronu olmak ister tabii ki bunun için öncelikle kişinin kendi yapacağı maddi imkanlar sayesinde işini kurmalıdır. Yapılan işlerin başında öncelikle kurulacak işi belirlemektir. Belirlenen iş masrafında birçok alınacak ürün faturası toplanarak saklanmalıdır. Bu durum KOSGEB başvurusu için gerekli olacaktır, KOSGEB başvurusuna her kişinin faydalanamayacağı belirtilir. Çünkü iş seçeneğinin bazıları KOSGEB kapsama alanında geçerli değildir. Yani iş yerine alınacak büyük baş eşyalar geçerli olarak kapsam alanına girer.
İş hayatına adım atmak isteyen kişilerin mutlaka desteğe ihtiyacı olmaktadır. KOSGEB kredisi almanın belli şartları bulunmaktadır. Bu tür girişime katılım sağlanması belli şartlara uyan kişiler için geçerlidir. Özellikle genç girişimcilerin kurum tarafından üniversite mezun olanlar desteklidir.
Bu tür başvuruların ardından her başvuru onaylanmayabilir. Birçok KOSGEB başvurusu yapanlar web sitesinden kayıt yaptırarak başvurabilir. Başvurmanın ardından süre yaklaşık hemen olmayabilir, yani bu süreç uzun sürebilir, bazı başvurula 3 yıl veya 1 yıl içinde onaylanabilir. Ayrıca kişilerin KOSGEB bürosuna gidip çalışan memurlarda görüşüp başvurabilir. Bu süreçte kişinin iş yerine yaptığı toplam paranın yarısını KOSGEB hibe olarak vermektedir. Devlet tarafından düzenlenen bu sistem sayesinde birçok iş kurucusu işini yürütmektedir. İşletmecinin yaptığı bu girişim KOSGEB tarafından onaylanması durumunda hibe parası almaktadır. Her başvuru kabul edilmeyebilir, bu nedenle KOSGEB girişimine başvuran kişilerin beklentileri olumsuz olabilir. Ayrıca her iş kuran girişimci belli koşullarda şansını deneyebilir, bir çok iş sahibinin bu fırsatı değerlendirdiği bilinmektedir.