• YARIM ALTIN
    10.204,00
    % 0,78
  • AMERIKAN DOLARI
    34,5654
    % 0,24
  • € EURO
    36,0480
    % -0,54
  • £ POUND
    43,3031
    % -0,60
  • ¥ YUAN
    4,7696
    % 0,08
  • РУБ RUBLE
    0,3356
    % -1,42
  • BITCOIN/TL
    3419684,405
    % 1,21
  • BIST 100
    9.445,36
    % 0,83

Dış İlişkilerin Ticarete Etkisi

Dış İlişkilerin Ticarete Etkisi

Dış İlişkilerin Ticarete Etkisi

Dış İlişkilerin Ticarete Etkisi Bir ülkenin kalkınmasında ki en büyük etkenlerden bir tanesi ticarettir. Geçimini tarım ile yapan ve ya yerli üretimle yapabilen ülkeler de dahil daha güçlü olmak adına ürettiği ürünleri satıp para kazanmak ülke ekonomisini büyütmek ister. Ülke geçimini, kalkınmasını sadece ticaret ile sağlayan ülkeler de vardır. Bu tarz ülkeler ticaret yaptığı ülkeler ile çok dikkatli bir titizlik ile hareket etmelidir. Neticede ülkenin ekmek kapısı gözü ile bakılabilir.

 

 Artan Sanayinin Önemi

 

Zaman geçtikçe artan sanayileşme politikaları ile ülkeler artık tarıma eskisi kadar önem vermeyerek parayı ticaret ile kazanıp gereken miktarda üretim yapmayı tercih ederler. Bir ülkenin büyüklüğünü gösteren şey de artık günümüzde sanayi olmuş durumda. Bilinen en büyük sanayi merkezi Almanya’dır. Dış ülkeler ile sürekli bir bağlantı var ise sürekli bir ticaret içinde ise mutlaka kendinden taviz vermeyerek ancak arayı da bozmayarak hareket edilmelidir. Olası bir problem ile dış ticaret sekteye uğrayabilir. Bu durum da milyarlarca dolar zarar anlamına gelir. Eğer ki kalkınmasını ticaret ile yapan bir ülke ise bu durum direkt olarak krize neden olabilir. Ancak ticaret ekstra bir gelir ise sadece kar marjını azaltır. Böyle durumlarda dışa bağımlı olmamak için üretimin kaliteli olması ve sürekli müşteri bulunması gerekir. Her zaman ticaret yapılan ülkenin gölgesi altında kalmamak için mutlaka alternatif çözümlerin üretilmesi gereklidir.

 Dış İlişkide Dostça Tavır Önemli

Dış ilişkilerde her zaman için ara bulucu olunup dost hane bir tavır takınılması gerekir. Devlet yönetimleri insan ilişkileri gibi değil çok daha farklı olmalıdır. Kişi bireysel olarak sadece kendinden sorumlu iken devlet yönetiminde milyonlarca insandan sorumludur. Herkesin refahı ve mutluluğu için buna göre hareket edilmelidir

 

YORUMLAR YAZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.