• YARIM ALTIN
    10.221,00
    % 1,28
  • AMERIKAN DOLARI
    34,5467
    % 0,18
  • € EURO
    36,0147
    % -0,62
  • £ POUND
    43,3470
    % -0,52
  • ¥ YUAN
    4,7691
    % 0,06
  • РУБ RUBLE
    0,3312
    % -2,73
  • BITCOIN/TL
    3422847,446
    % 0,85
  • BIST 100
    9.549,89
    % 1,94

WhatsApp’tan gelen bu e-maillere dikkat

WhatsApp’tan gelen bu e-maillere dikkat

WhatsApp’tan gelen bu e-maillere dikkat

WhatsApp’tan gelen bu e-maillere dikkat WhatsApp’ın kullanımının giderek dünya çapında geniş kitlelere kadar ulaşması siber korsanların da iştahını kabarttı.

Kullanıcı rakamının 1 milyara yaklaşıyor olması Whatsapp kullanıcılarına yönelik siber saldırılarında yükselmesine sebep oldu. Özellikle bu uygulamanın web üzerinden de kullanılabiliyor olması bunun yanında siber korsanların iştahını daha da kabartıyor ve aynı zamanda saldırılara yeni bir boyut katıyor.

Saldırıların yükseldiğini gözlemleyen ve siber güvenlik konusunda önde gelmekte olan markalardan biri olan Comodo, Whatsapp kullanıcılarını e-posta üzerinden yayılmakta olan kötü amaçlı yazılımlara (malware), virüslere karşı uyarıda bulundu.

Comodo‘ya göre siber korsanlar rastgele hedeflemeyle bunun yanında resmi Whatsapp içeriği gibi görünen sahte e-postalar gönderim yaparak yeni bir saldırıya geçmiş durumda. Gelen mesaja tıklandığında işlem yapıldığında her zaman olduğu gibi kötü amaçlı yazılımlar bilgisayarınıza veya telefonunuza bulaşarak kişisel gizliliğinizi ele geçirebilmekte.

Comodo Antispam Laboratuvarları (CASL) adlı birimiyle bu konuya odaklanmakta olan Comodo, yeni saldırıyı IP, alan adı ve URL analizlerinden yararlanılarak bunu ortaya çıkarmış durumda. Konu satırlarının ek kısmında, kötü amaçlı yazılımın yürütülebilmekte olduğu gözlendi.

Ne yapılması gerekiyor?
E-postalar, “WhatsApp” olarak bir şemsiye marka ismi altında gizlenmiş olup biçimde düzmece bir adresten gelmekte, ama “kimden” bölümüne dikkatle bakıldığında ise incelemede e-postanın aslında WhatsApp’tan gelmediği rahatlıkla anlaşılmakta olduğu gözlendi.

CASL nedir?

Comodo Antispam Laboratuvarları ekibi tarafından 40’tan fazla BT güvenlik uzmanı, etik korsan (hacker) ve bilgisayar bilimcisi ve mühendisinden oluşmakta. ABD, Türkiye, Ukrayna, Filipinler ve Hindistan’da ofisleri bulunmakta olan CASL ekibi günde 1.000.000’dan fazla potansiyel kimlik avı, spam ve diğer kötü amaçlı/istenmeyen e-postayı analiz etmekte olduğu bilgisi geldi.

 

YORUMLAR YAZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.