Gerilla Pazarlama Nedir? Klasiğin dışında bir yolla markanızın daha fazla bilinmesine yol açan pazarlama yöntemlerinden biri de gerilla pazarlama yöntemidir. Gerilla pazarlamanın karakteristikleri pahalı olmaması, yenilikçi bir bakış açısı olması ve stratejilerinin sürekli bir şekilde yaratıcı olmasıdır. Viral reklam yapmak ve müşteri ile tüketicilerin zihninde markanız için daha yüksek algılama istiyorsanız gerilla pazarlama stratejisi tam size göre olacaktır.
Genellikle çok büyük bütçeler istememesinden dolayı küçük ve orta ölçekli firmalar bu pazarlama modelini seçerler. Büyük ölçekli işletmelerin zaten yeteri kadar bütçesi olduğu için diğer geleneksel pazarlama yöntemlerinden birini de seçebilirler. Gerilla pazarlama, küçük veya orta ölçekli işletmelerin, potansiyel olarak büyük bir pazarlama stratejisi olarak kabul edilir. Gerillanın ismi ordudan gelmektedir. Büyük bir orduya karşı normal geleneksel küçük bir ordu kullanılırsa, yenilmesi kaçınılmaz olacaktır. Fakat gerilla askerler kullanılırsa, küçük ordu için bu daha akıllıca olacaktır.
Gerilla pazarlamanın önderi ve babası olarak kabul edilen kişi Jay Conrad Levinson‘dır. Kendisi aynı zamanda, Guerrilla Marketing International organizasyonunun yönetim kurulu başkanıdır.
Gerilla pazarlama daha az insan sayısına ulaşsa da, zihinde kalma oranı diğer geleneksel pazarlama tekniklerine göre çok daha fazladır. Gerilla pazarlama, kişilerin karşısına en umulmadık anlarda ve şekillerde çıkarlar. Ve bu genellikle çok ilginç şekillerde meydana gelir. Diğerleriyle arasında bir farklılık olduğu bariz bir şekilde ortadadır. Bir avantajı daha da, diğer geleneksel pazarlama yöntemlerinde olduğu gibi fazla bir harcama gerektirmediği ortadadır.
Gerilla pazarlamanın etkisi işletmeler arasında görüldükçe ve bu kulaktan kulağa yayıldıkça, sadece küçük ve orta ölçekli firmalar değil, aynı zamanda büyük firmalar da, gerilla pazarlamanın büyüsüne kapılmış ve gerilla pazarlama stratejisini kullanmaya başlamışlardır.