Kritik Hastalık Sigortası Şimdi öncelikle sigorta nedir? Bunu inceleyelim. Sigorta, belirli bir prim karşılığında bir kimsenin veya bir nesnenin uzun bir zaman diliminde karşılaşabileceği zararları karşılamak için primliye verilmiş garanti diyebiliriz. Aslında bakarsak sigorta sistemine toplumsal dayanışma diyebiliriz. Bunun sebebi ise sigorta sistemine üye olan bireyler gerçekte birbirinin zararına ortak olur. Bireyler ne kadar çok sigortaya dahil olurlarsa daha az ücret öder böylelikle herhangi bir zararda birey uçuk ücretlerle karşılaşmaz.
Bu işleyiş sigorta sistemine giren aynı türden sorunlarla karşı karşıya olan kişilerin para birikimi yaptığı bir havuz sistemi vardır. Sigorta havuzu üçe ayrılır: sigorta şirketi, sigortalı, sigorta ettirendir. Bunlardan ayrıca kritik hastalık sigortası da bulunmaktadır.
Kritik Hastalık Sigortası Nedir? Öncelikle kritik hastalıklar hangileri onlara bakalım. Kalp ve karaciğer yetmezliği, körlük, MS hastalığı, kanser, böbrek yetmezliği gibi organ nakillerine teminat veren sigorta çeşididir. Kritik hastalıklar sigortasında en önemli farklardan biri ise diğer sigorta çeşitlerine göre bekleme süresi daha azdır.
Bu bekleme süresi 90 gündür. Sadece belirlenen hastalıklar için teminat alınır. Bunlar kalp ve karaciğer yetmezliği, körlük, MS hastalığı, kanser, böbrek yetmezliği gibi durumlarda yapılacak organ nakilleri için. Bu sigorta da primler daha düşüktür. Bunun nedeni ise belli hastalıklar için teminat verilmesi. Bu sigorta türü prime göre değişmiyor ve standarttır. Ayrıca kritik hastalık sigortasında vergi indiriminden de yararlanılabilir. Ayrıca bu sigorta 18-56 yaşları arasındaki bireyler için geçerlidir. Kritik hastalık sigortası kapsamında olan hastalıkların listesini vermekte fayda var. Bunlar:
Böbrek Yetmezliği
Yukarıda detaylı bir şekilde verilen hastalıklar kritik hastalık sigortası kapsamına girmektedir