Tarım Kredisi Türkiye 4 mevsimi de yaşayan bir ülke olması nedeni ile tarım en değerli sektördür. Ülkemizin en büyük sektörü olan tarım her dönemde Devlet tarafından en çok önem verilen ve sınırsız desteklenen alanlardan biridir. İnsanları tarımcılığa sevk etmek için gereken desteği sağlamaktadır. Tarım ile uğraşan kişilere gerek Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, gerek kooperatifler gerek bankalar ve hatta gerekse özel kurumlar tarafından birçok tarım kredisi verilmiştir.
Ayrıca Devlet destekli sıfır faizli kredilerde verilmiştir. Devletin burada amacı insanları tarıma teşvik etmek, yerli üretimi arttırmak, ekonomiyi canlandırmaktır. Tarım açısından dünyada en zengin ülkelerden biri olmamıza rağmen maalesef birçok tarım ürününü yurt dışından getirmek durumunda kalıyoruz.
Birçok özel ve devlet bankası Devlet destekli tarım kredisi vermektedir. Ama en çok kredi veren banka Ziraat bankası diyebiliriz. Şekerbank’ta ciddi oranlarda çiftçilere tarım kredisi kullandırıyor. Denizbank, Garanti Bankası, Halk Bankası ve TEB sıralama da yerlerini alıyor. Ayrıca Tarım ve Kredi Kooperatiflerinden kredi desteği yapılmaktadır.
Kooperatif ortaklarının tarımsal işletmesinin fide, fidan, zirai mücadele ilacı, akaryakıt gibi giderlerin karşılanması ve nakit ihtiyaçların giderilmesi için 1 yıl vade ile kredi verilir. Bunlar kısa vadeli işletme kredisi olarak geçer. Ayrıca 2017 yılında Devlet tarafından, genç çiftçilere 30.000 TL. Hibe kredi vererek Milli Tarım Projesinin hayata geçirilmesi için adım atmaya başlamıştır.
Tarım işi uğraşan çiftçiler tarım kredisi için bankaya müracaat edecekleri zaman bankalar geri ödemelerde hassas davrandıkları için, gelir belgelerini net olarak beyan edemeyen çiftçilerden, gelir belgesi yerine Çiftçi kayıt belgesi ÇKS getirmelerini ister. ÇKS çiftçinin işletme faaliyetini gösteren belgedir. Ayrıca banka çiftçiden tapu ve ruhsat fotokopisi de isteyebilir.