• YARIM ALTIN
    10.221,00
    % 1,28
  • AMERIKAN DOLARI
    34,5467
    % 0,18
  • € EURO
    36,0147
    % -0,62
  • £ POUND
    43,3470
    % -0,52
  • ¥ YUAN
    4,7691
    % 0,06
  • РУБ RUBLE
    0,3312
    % -2,73
  • BITCOIN/TL
    3422847,554
    % 0,85
  • BIST 100
    9.549,89
    % 1,94

Bankacılık Sektörü

Bankacılık Sektörü

Bankacılık Sektörü

Bankacılık Sektörü Ekonominin can damarlarından biri olan bankacılık sektörü, son zamanlarda hızla gelişmektedir. Peki hızla gelişim gösteren bankacılık sektörü nedir ya da ne değildir ?

Bankaların en asli görevi, ülke ekonomisinde fon fazlası olan kişilerin ya da kurumların, yine fona ihtiyaç duyan kişi ve kurumlarla  iletişim sağlamasıdır. Yani bankalar, fon alıp vermek konusunda bir köprü olarak görev yapmaktadır da denilebilir. Bunu yaparken aldığı risk oldukça büyük olsa da, hem ülke ekonomisini geliştirmek açısından hem de kişilere ve kurumlara yardımcı olmak konusunda bir hayli önemli bir nitelik taşımaktadırlar. Peki Türkiye Bankacılık sektöründe nasıl ?

Bankacılık sektörü nasıl işler?

Bu sektör dünya çapında gelişmekte olsa da ülkemizde de her geçen gün yeni atılımlar yapılmaktadır. Bankaların yürüttükleri işler arasında en önemlisi elbette ki fon alıp vermektir. Ancak bunun dışına da pek çok işleve sahip olduğu söylenebilir.

Bankacılık Sektörünün İşlevleri

Bankacılık sektörü birden fazla işlevi yerine getirmekle sorumludur. Bunlardan ilki fon açığı olan bölgelerin, fon açığını kapatmaktır. Bunu yaparken fon fazlası olan kurumlardan ya da kişilerden mevzuat sağlar. Böylece hem ülkemizde hem de uluslararası düzeyde bir aktarım yaparak, akışı ve düzeni sağlarlar.Bankacılık sektörü ülke gelişimde de büyük bir rol üstlenmiştir. Çünkü toplamış olduğu fon kaynaklarıyla, toplumsal olarak büyük bir önem taşıyan kurum ve kuruluşlara destek sağlar. Ülkenin para politikasını bir merkez üzerinden yürütür. Sürekli olarak geliştirmek durumunda olduğu ekonomisiyle ülkelerin uluslararası bağlamda gelişimine destek verir.

Bunların dışında ise yine gelirler ve servetlerin dağılımı konusunda da büyük bir işleve sahiptir.Bu dağılımı yaparken kullanılan sistem ise kredilendirmedir. Krediye ihtiyaç duyan kişilerin ve kurumların anlık ihtiyaçlarını gidermek amacıyla, borç kaydı oluşturarak nakit verme sistemini yürütürler.  Bu gibi işlevlerinin dışında ise kişilerin varlıklarını korumakla da mükelleftir. Bankaların bu görevlerine bakıldığında, bankacılık sektörünün hiç bir zaman işlevini yitirmeyeceğini söylemek mümkündür. Çünkü sürekli bir akış ve işlem söz konusudur. Bu da sektörün gelişmesini sağlayacaktır. Öyle ki ülke ekonomisini düzenleyen bu sistem ilerleyen yıllarda da daha farklı işlevlerle karşımızda çıkacak…

YORUMLAR YAZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.