Isırgan Otunun Faydaları Nelerdir? Birçok ilacın kimyasında bulunan ısırgan otu pek çok konuda hastalığın şifa kaynağı denilebilir. Isırgan otu içeriğinde histamin, potasyum tuzları, formik asit ve organik asitler ile C , A ve D vitaminlerini içerir.
Isırgan Otunun Faydaları Nelerdir? Isırgan otunun en bilinen yararları arasında böbrek ve mesane taşlarının oluşumunu önlemesi ile taşların tedavisi yeralır. Aynı şekilde ısırgan otunun egzamanın tedavi edilmesinde, dolaşım rahatsızlıkları ile kan rahatsızlıklarının tedavilerinde, kabızlığın giderilmesinde, romatizmal rahatsızlıklar ile gut hastalığının tedavisi aşamalarında destekleyici olarak faydaları bulunmaktadır.
Isırgan otu içerisinde bulunan etkin maddeler böbreklerde ve mesanede oluşan taşlar ile kumun kolay atılmasını sağlar ayrıca bunların oluşumunu engeller. Isırgan otunun yaprak, kök ve tohumlarından hazırlanan ısırgan otu çayı böbrekler üzerinde etkili rol oynamaktadır.
Kurutulmuş ısırgan yaprakları akne ve ciltlerde bulunan lekelerin tedavisinde harici olarak kullanılabilir. Isırgan otunun yapraklarının içerdiği yağlar akne sorunu olan ciltlerde cilt toniği olarak kullanılır. Bunun yanında yara izlerini gidermek için de etkili bir yöntemdir.
Isırgan otu yaprakları aynı zamanda böcek ısırması, egzama ve su çiçeğinden kaynaklanan hastalıkları giderir. Isırgan otunun yaprakları hakiki yağ ile karıştırılarak zarar gören kısma uygulanır. Isırgan otunun yanık yaralarına da iyi geldiği söylenilebilir.
Saç sağlığına da çok iyi gelen ısırgan otu hem saç tellerinin dökülmelerini engeller hemde yeni saçların çıkmasını sağlar. Isırgan otunun yapraklarının kaynatılarak elde edildiği su ile saçları yıkamak saç dökülmesini engellemek için kullanılan çok eski bir metoddur. Bu yöntem kafa derisinin sağlığı içinde oldukça faydalıdır. Dökülmeyi engelleyen bu metod ayrıca yeniden saçların çıkmasını sağlayarak da mucizevi bir etki oluşturuyor. Isırgan otunun yapraklarında bulunan kükürt ve silis miktarı oldukça fazladır. Bu zenginliğinden dolayı ısırgan otu saçların daha parlak ve sağlıklı olmasını sağlıyor.
Bir önceki yazımız olan Hamilelik Döneminde Nasıl Beslenilir? başlıklı makalemizde gebelikte beslenme, hamilelik ve hamilelikte beslenme hakkında bilgiler verilmektedir.