• YARIM ALTIN
    10.221,00
    % 1,28
  • AMERIKAN DOLARI
    34,5467
    % 0,18
  • € EURO
    36,0147
    % -0,62
  • £ POUND
    43,3470
    % -0,52
  • ¥ YUAN
    4,7691
    % 0,06
  • РУБ RUBLE
    0,3312
    % -2,73
  • BITCOIN/TL
    3403316,648
    % -0,19
  • BIST 100
    9.549,89
    % 1,94

Klinik Depresyon Nedir ve Belirtileri

Klinik Depresyon Nedir ve Belirtileri

Klinik Depresyon Nedir ve Belirtileri Nelerdir?

Klinik Depresyon Nedir ve Belirtileri İş,okul ve sosyal aktiviteler olmak üzere günlük hayatta belirgin bozulmalara neden olan, çocuklar da dahil olmak üzere her yaştan ve cinsiyetten insanı etkileyebilen bir depresyon çeşididir.

Klinik Depresyon Nedir?

Birey, neredeyse her gün, günün büyük bir bölümü depresif duygu durumdaysa yani çökkünlük hissediyorsa,

Çoğu aktiviteye ilgisini kaybedip yaptıklarından da keyif alamıyorsa, her gün her saat aşırı uyuma ve ya uyuyamama sorunu yaşıyorsa

Her gün aşırı yorgunluk yaşıyorsa ve düşük enerjiye sahipse

Sürekli olarak konsantrasyon eksikliği ve kararsızlık yaşıyorsa

Değersizlik ve ya yersiz suçluluk duygularına sahipse ve tekrar eden ölüm ve intihar düşünceleri barındırıyorsa klinik depresyondan şüphe edilmelidir.

Kişi kendini sürekli mutsuz, umutsuz hissediyorsa klinik depresyon belirtilerini göstermeye başlamış denilebilir. Çaresizlik duygusu zamanla artıyorsa elinden bir şey gelmediğini hissediyorsa birey bir uzmana başvurmalıdır.

Klinik Depresyon Nedir ve Belirtileri Her bireyin, hastanın bir klinik depresyon tetikleyicisi olmayabilir. Ama bazı kişiler yaşadıkları belli durumlardan sonra da klinik deprosyon belirtilerini gösterebilirler. Ölüm, boşanma, ayrılık nedeniyle sevdiğini kaybetmenin üzüntüsü, büyük yaşamsal değişiklikler, partnerle ve ya iş yerindeki yöneticiyle olan ilişkilerde kişisel çatışma, fiziksel, seksüel ve ya duygusal istismarların yaşanmış olması da klinik depresyon tetikleyicilerindendir.

Klinik depresyon nesilden nesile geçtiği için bu belirtileri az da olsa fark eden bir bireyin ailesindeki bireylerin psikolojik ve ruhsal rahatsızlıklarını incelemesinde fayda vardır.

Birey kendisini uzun zamandır mutsuz, bunalımda, kötü hissediyorsa, sabahları güne başlamak onun için çok zor geliyorsa, hayattan zevk alamıyorsa, işinden ve ailesinden yani insanlardan kaçıyorsa tedavinin sürecinin hızlanması ve kısa sürmesi adına bir psikoloğa yönlenmesi tavsiye edilir.

YORUMLAR YAZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.