Yurt Dışından Gelen Paralar Kaç Günde Gelir? Yurt dışında yaşayan ve çalışan kişiler, ülkelerinde ki ailelerine para göndermesi hem zaman açısından hem de para gönderme işlemi sırasında gönderici kurumlar tarafından kesilen komisyonlar her zaman sıkıntı olmuştur. Yurt dışından gönderilen paralar, gönderilen ülkeye göre ve gönderici kuruma göre değişiklik göstermektedir. Ama en fazla 4 iş günü içerisinde yurt dışından gönderilen paralar sahiplerine ulaşır.
Yurt dışından gönderilen paralar genellikle döviz cinsinden olduğu için ve o ülke sınırları dışına gönderildiğinden bu para gönderme işlemlerine Swift veya Uluslararası para transferi olarak adlandırılır. Yurt dışından para gönderile işlemi havale ve EFT işlemleriyle karıştırılmaktadır. Oysa havale ülke sınırları içerisinde yer alan aynı bankanın başka şubelerine para gönderme işlemidir. EFT ise yine aynı ülke sınırları içerisinde yer alan bir bankadan farklı bir bankanın şubesine yapılan para transferidir.
Yurt dışında ki bir bankadan gönderilen paraların başka bir ülkenin banka hesabına geçmesi zaman alacaktır. Biz buna provizyon adı veririz. Provizyon, yurt dışından başka ülkenin bankasına gönderilen paralar ülkenin Merkez Bankalarının onayından geçer. Onaylandıktan sonra para transferin sırasına göre hesaba aktarılmaktadır. Yurt dışından gönderilecek paralar isme göre değil IBAN numarası kullanılarak gönderilirse daha kısa zamanda alıcının hesabına para transferi gerçekleşir. Swift işleminden sonra 4 gün geçmesine rağmen paraları hesabına geçmeyen kişiler bankalarıyla görüşmelidir. Paranın geç gelmesinin sebebi yukarı da belirttiğimiz gibi paranın havuzda bekletilmesi veya bankacılık diliyle Provizyonda bekletilmesidir. Yapacağınız müracaatla provizyon işlemini hızlandırabilirsiniz. Bankalar dışında Western Union, Money gibi para transfer sistemlerini kullanabilirsiniz. Bankaların ve Money Union, Money gibi para transferi yapan sistemlerin internet adreslerinden yapılacak swift işlemleri daha ucuz olacağını hatırlatmak isteriz.
Bu yayın en son değiştirildi 14 Şubat 2020 09:27
Solana'nın Kuruluşu ve Temel Özellikleri ($SOL) Solana, 2020 yılında Anatoly Yakovenko tarafından kurulan bir blok…
Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir? Günümüzde, finansal piyasalarda dijital varlıkların önemi arttıkça, Bitcoin…
Kredi faiz oranlarının düşmesi, birçok faktörün bir araya gelmesiyle mümkün olabilir. Merkez Bankası'nın temel faiz…
Resmi Gazete'de "Turizm Amaçlı Konut Kiralama ve Bazı Kanunlarda Değişiklik" kanunu yayımlandı ve yürürlüğe girdi.…
Japon Emeklilik Fonu, dünyanın en büyük emeklilik fonlarından biri olarak biliniyor. Yılın üçüncü çeyreğinde fon…
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin enflasyonla mücadelesine ve Merkez Bankası'nın…
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.