Yatırım Kredisi Nasıl Alınır? Hangi bankalar yatırım kredisi veriyor? Faiz oranları ve vade oranları kaç? Gerekli belgeler nelerdir?
İşletmeler hayatta kalmak ve işlerini büyütmek amaçlı; her zaman finansmana ihtiyaç duyarlar. Bu finansman da işletmenin büyüklüğü, kapasitesi, cirosu, istihdam yaratması sektörel niteliği gibi pek çok kritere göre değişiklik göstermektedir. İşletmelere devlet hem teşvik vererek sektörü canlandırma, atıl kapasiteyi harekete geçirme hem de ihracatı ve istihdamı artırma amaçlı olarak dönemsel teşvik verirler.
Bu işletmeler noktasında can suyu niteliğinde olan kredilerdir. Bu kredileri kullanmak isteyen firmalar faaliyetine göre gerekli belgeleri ile müracaat ederler. Yatırım kredisi nasıl alınır? En güzel cevap kredide etkin olan pek çok faktör burada da geçerlidir. Banka kredi müracaatından sonra işletmeyi her açıdan derinlemesine analiz eder.
Yatırım kredisi nasıl alınır? Sorusu da bu noktadan sonra cevabını bulmaktadır. Bankaca işletmenin sicili ödeme kapasitesi, bilançosu gibi etkenler yatırım kredisi nasıl alınır sorusunun cevabını içerisinde barındırmaktadır. İşletmelerin; sabit kıymet alımında, tevside, sıfırdan ve yenileme yatırımlarında ihtiyaç duydukları bu kredi yatırım kredisi nasıl alınır ele alındığında en güzel örnek teşkil etmektedir.
Firmaların işletme sermaye ve geliştirdikleri projelere destek mahiyette kullandırılan kredilerdir. Kısaca yatırımların finansmanı için uzun vadeli verilen kredilerdir. Ekonominin büyümesine katkı sağlayan istihdam yaratan şirketlere teşvik belgesi olması fark etmeksizin verilen kredilerdir. Bu kredi limiti genel manada kurumsal ve nitelikli yatırımcılar içindir. En az 500000 ve en fazla 10000000 dolar ya da muadili olarak kullandırılmaktadır. Üst limit projeye göre değişiklik göstermektedir.3Vde olarak 3 yıl geri ödemesiz toplam 10 yıl vadelidir. Türk lirası ya da yapancı para cinsinden de işletmelere kullandırılmaktadır
Ülkemizde BDDK’dan lisans almış mevduat kabul eden bankaların tamamına yakını bu krediyi kullandırmaktadır. Yatırım kredisi veren bankaları somut olarak ifade edecek olursak; Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası. Türkiye Vakıflar Bankası, Türkiye İş Bankası, Denizbank, Akbank, Finansbank, Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası, Türkiye Ekonomi Bankası, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, Avrupa Yatırım Bankası Dünya Bankası, İslam Kalkınma Bankası belli başlı yatırım kredisi veren bankalar arasındadır.
Bu kredide faizler vade uzun olduğundan sabit, değişken, ya da libor, trlibor ve ya euribora endeksli olarak değişmektedir. Ödemesiz dönem içerisinde olmak üzere 3 ya da 6 ayda bir tahakkuk ile tahsili gerçekleştirilmektedir.
Bu yayın en son değiştirildi 28 Eylül 2019 23:36
Solana'nın Kuruluşu ve Temel Özellikleri ($SOL) Solana, 2020 yılında Anatoly Yakovenko tarafından kurulan bir blok…
Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir? Günümüzde, finansal piyasalarda dijital varlıkların önemi arttıkça, Bitcoin…
Kredi faiz oranlarının düşmesi, birçok faktörün bir araya gelmesiyle mümkün olabilir. Merkez Bankası'nın temel faiz…
Resmi Gazete'de "Turizm Amaçlı Konut Kiralama ve Bazı Kanunlarda Değişiklik" kanunu yayımlandı ve yürürlüğe girdi.…
Japon Emeklilik Fonu, dünyanın en büyük emeklilik fonlarından biri olarak biliniyor. Yılın üçüncü çeyreğinde fon…
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin enflasyonla mücadelesine ve Merkez Bankası'nın…
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.