Reklam
Kategoriler Forex Haberleri

Uzman Görüşü

Reklam
Reklam

UZMAN GÖRÜŞÜ
Her zamanki gibi FED faiz artırım sürecini ve Çin’e yönelik kaygıların piyasalara yansımasını takip etmekteyiz.
Perşembe günü tamamlanacak Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı öncesinde veri akışı açısından zayıf bir seyir izlediğimiz pazartesi günü Japonya’dan ve Euro Bölgesi’nden gelen Sanayi Üretimi verilerini takip ettik. Japonya’da Temmuz ayı aylık Sanayi Üretimi beklentilerin altında gelirken geçen günlerdeki büyüme verilerinin de olumsuz gelmesini hesaba katarsak Yen’in BOJ’un ek teşvikleri arttıracağı beklentisi ile birlikte destek bulmasına sebep oluyor. Bu durum CFTC Raporlarında da göze çarpıyor. Nitekim uzun vadede Frank ve Japon Yeni’nde nette short pozisyonda olunsa da son 2 haftalıktaki CFTC Raporları FRANK ve Yen’deki short pozisyonlardaki düşüşlerin uzun pozisyonlardaki düşüşlerden daha fazla olması nedeniyle CFTC Raporlarından yatırımcıların güvenli liman olarak Altın yerine Frank ve Yen’e yönelebileceği çıkartılabilir.
Diğer taraftan Euro Bölgesi’nde Temmuz ayı Sanayi Üretimi beklentilerin üzerinde gelse de EURUSD paritesinde satış baskısının devam ettiğini görmekteyiz. Bu durumu CFTC Raporları da destekler nitelikte. 8 Eylül tarihli CFTC Raporlarına bakıldığında EURO’dan çıkışlar devam ettiğini görmekteyiz. Bu açıdan Perşembe günü çıkacak faiz konusunda çıkacak sonuç çok önemli. Piyasa katılımcılarının çoğu Eylül ayında faiz arttırmayacağı görüşünde. Bunun altındaki sebebin ise Çin ekonomisine yönelik kaygıların emtia fiyatları üzerindeki yarattığı baskının global büyüme oranlarının sert bir şekilde aşağı yönlü revize edileceği beklentisi. Dolayısıyla FED’in faiz artırımını Aralık ayına bırakması piyasalar tarafından daha makul olarak görülüyor.
EURUSD
Perşembe günü açıklanacak olan FOMC toplantısı tutanakları öncesi doların değer kazanımlarını görüyoruz. 1.1376 seviyelerine kadar yükselen EURUSD paritesinin haftanın ilk işlem gününde geri çekilmelerini izliyoruz. Geri çekilmelerin devamı halinde 100 barlık hareketli ortalama seviyesi olan 1.1265 seviyesi destek görünüyor. Olası yükselişlerinde ise 1.1358 ve 1.1379 seviyeleri hedef alınabilir.
GBPUSD
Doların değer kazanmasıyla birlikte aşağı yönlü hareketlerini gördüğümüz GBPUSD paritesi çift tepe formasyonu oluşturmuş görünüyor. 200 barlık hareketli ortalama seviyesinin direnç görevi gördüğü parite de aşağı yönlü hareketlerinde 1.5384 ve1.5361 seviyeleri hedef alınabilir. Olası yükselişlerinde 1.5459 ve 1.5482 seviyeleri test edilebilir. Gün içinde İngiltere tarafından açıklanacak Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ve Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) parite üzerinde etkili olacaktır.
USDJPY
Tedirgin piyasaların güvenli liman arayışlarıyla Yen değer kazandı ve USDJPY paritesi 119.97 seviyelerine kadar geriledi. Haftanın ilk işlem gününde Eylül ayı FOMC toplantısı öncesi doların değer kazanması paritenin düzeltmeler yaşamasına neden oluyor. Yükselişlerin devamı halinde 120.67 ve 120.90 seviyeleri hedef alınabilir. Olası geri çekilmelerinde ise 119.95 ve 119.82 seviyeleri test edilebilir.
USDTRY
Yurtiçi piyasalarda terör olaylarının artması ve jeopolitik risklerin giderek artması USDTRY paritesinde yükselişleri destekliyor. Eylül ayı FOMC toplantısı öncesi doların değer kazanması USDTRY paritesinin düzeltme hareketleri yapmasına engel oluyor. 4 saatlik grafiğine takip ettiği kanalın üst bandı sınırlarında fiyatlanan paritenin yükselişlerine devam etmesi halinde 3.0520 ve 3.0656 seviyeleri test edilebilir. Olası geri çekilmelerinde ise 3.0381 ve 3.0295 seviyeleri hedef alınabilir. Gün içinde Türkiye tarafından Çeyreklik İşsizlik Ortalama ve Bütçe Dengesi verilerini takip edeceğiz.
EURTRY
Yurt içi piyasalarda riskin devam ediyor olması yatırımcıların sıcak paralarını kaçırmasına neden oluyor. Euro’nun dünya üzerinde değer kaybetmesi EURTRY paritesi yükselişlerini gün içinde dizginledi. Yükselişlerin devamı halinde 3.4602 ve 3.4733 seviyeleri test edilebilir. Olası geri çekilmelerinde ise 3.4370 ve 3.4267 seviyeleri hedef alınabilir. Gün içinde Türkiye tarafından Çeyreklik İşsizlik Ortalama ve Bütçe Dengesi verilerini takip edeceğiz.
ALTIN
Doların değer kazanımlarıyla kısmi satışlar gördüğümüz altın fiyatlarına bir yataylık hakim diyebiliriz. Perşembe günü açıklanacak eylül ayı FOMC toplantı tutanaklarına dek doların değer kazanımları artabilir ve 1099.92 ve1195.80 seviyeleri hedef alınabilir. Günlük grafiğinde takip ettiğimiz üçgen formasyonu alt bandına doğru hareket etmesi düşüş beklentilerimizi arttırıyor. Olası yukarı yönlü hareketlerinde ise 1109.57 ve 1116.91 seviyeleri test edilebilir.
GÜMÜŞ
Perşembe günü açıklanacak FOMC toplantı tutanaklarında FED’in faiz kararını takip edeceğiz. Bu bekleyiş Doların değer kazanmasına neden oluyor ve küresel piyasalarda emtiaların hepsi değer kaybediyor. Sert satışlara uğrayan gümüş fiyatları gün içinde 14.34 seviyesine kadar geriledi. Geri çekilmelerin devamı halinde 14.28 ve 14.15 seviyeleri hedef alınabilir. Olası yükselişlerin ise 14.59 ve 14.74 seviyeleri takip edilmelidir.
HAM PETROL
Ham petrol stoklarında görülen artışın devam etmesi arz fazlasını destekliyor bunun yanında doların küresel piyasalarda değer kazanmaya devam etmesi genel olarak emtia fiyatlarını baskılıyor. Düşüşlerin devam etmesi halinde 43.45 ve 42.60 seviyeleri hedef alınabilir. 4 saatlik grafiğinde takip ettiği üçgenin altında kalması satış beklentilerimizi arttırıyor. Olası yükselişlerinde ise 44,71 ve 45.03 seviyeleri test edilebilir.

S&P500
ABD hisseleri geçtiğimiz haftayı yükselişle kapatması sonrasında sert düşüşlerle güne başladı. 4 saatlik grafiğinde takip ettiği trendin altında hareket ediyor. Bunun yanında 1948.10 pivot seviyesi altında hareket etmesi düşüş beklentilerimizi arttırıyor. Düşüşlerin devamı halinde 1939.54 ve 1934.78 seviyeleri test edilebilir. Olası yükselişlerinde ise 1958.60 ve 1965.10 seviyeleri önemli direnç görevi görüyor.

Related Post

DAX30
Gün içinde doların değer kazanmasıyla düşen EURUSD paritesi DAX30 paritesinde yukarı yönlü yönlü hareketlere neden oluyor. 10000 seviyesi üzerinde tutunmaya devam etmesi yükseliş beklentimizi arttırıyor. Yükselişlerin devamı halinde 10280 ve 10390 seviyeleri hedef alınabilir. Olası düşüşlerinde ise 10000 seviyesi önemli görünüyor. 10000 seviyesi altında kalması durumunda 9900 ve 9780 seviyeleri önemli destek sağlıyor.

Reklam
Finanspara

Finanspara Ekonomi haberleri ve para dünyası

Paylaş
Tarafından yayınlandı
Finanspara

yakın zamanda Gönderilenler

Solana Coin: Yolculuğu, Projeleri ve Piyasa Performansı

Solana'nın Kuruluşu ve Temel Özellikleri ($SOL) Solana, 2020 yılında Anatoly Yakovenko tarafından kurulan bir blok…

11 ay Önce

Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir?

Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir? Günümüzde, finansal piyasalarda dijital varlıkların önemi arttıkça, Bitcoin…

11 ay Önce

Türkiye’de Geçmiş Yıllarda Yaşanan Krizler Çerçevesinde Faiz Politikası

Kredi faiz oranlarının düşmesi, birçok faktörün bir araya gelmesiyle mümkün olabilir. Merkez Bankası'nın temel faiz…

1 sene Önce

Airbnb’ye Yönelik Yasal Düzenlemeler Yapıldı

Resmi Gazete'de "Turizm Amaçlı Konut Kiralama ve Bazı Kanunlarda Değişiklik" kanunu yayımlandı ve yürürlüğe girdi.…

1 sene Önce

Japon Emeklilik Fonu 4,5 Milyar Dolar Zarar Açıkladı

Japon Emeklilik Fonu, dünyanın en büyük emeklilik fonlarından biri olarak biliniyor. Yılın üçüncü çeyreğinde fon…

1 sene Önce

Merkez Bankası 2023 Yılı Enflasyon Tahminini Güncelledi

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin enflasyonla mücadelesine ve Merkez Bankası'nın…

1 sene Önce
Reklam

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.