Üniversitelerin Hazırladığı Sektörel Raporlar Üniversite raporlarını sektörlerin ihtiyaçlarına ve eksikliklerine göre hazırlamaktadır. Sektörler için üniversiteler çok önemli bir veri kaynak yuvasını temsil etmektedir. Üniversiteler bilim üretmenin yanında ürettikleri bu bilimi sektörlerin ihtiyaçlarına yönelik hale getirerek onların kullanımına sunmaktadır. Üniversiteler arge faaliyetlerini kendi içerisindeki bütçeden karşıladıkları için sektörler arge maliyetini üniversitelerden aldıkları rapor ile minimuma indirmektedir. Çünkü üniversiteler arge yapmak ve bilim üretmekle sorumludur.
Üniversitede çalışan her öğretim görevlisi ve öğretim üyesi belirli konularda araştırmalar ve inceleme yaparak bunu makale haline getirmektedir. Bu makaleler de belirli bilimsel karşılığı olan dergilerde yayınlanarak sektörlerin hizmetine de sunulmaktadır. Devamlı olarak üretime bilim üzerine koyarak devam etmelidir. Üretilen bilim hiçbir zaman son aşamada değildir. Gelişen dünya ile birlikte değişen ihtiyaçlar ile yeni alanlar ortaya çıkmakta, bu alanlardaki inceleme, yayınlar da geçmiş birimlere yaslanarak yapılmaktadır. Üniversiteler ürettikleri bu bilimi belirli şartlar ve gereklilikler ışığında sektörlerin önüne sunmaktadır.
Sektörler önlerine sunulan bu raporlar sayesinde geliştirmelerini yapabilmekte ve ileri daha güvenle bakabilmektedir. Bu yüzden sektörlerin güncel bilimsel gelişmeleri üniversiteler üzerinden takip etmesi bir hayli önem arz etmektedir.
Sektörel raporlar sektörün amaç ve ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanmaktadır. Örneğin herhangi bir sektörde üretim yapan bir firma amaç ve eksiklikleri doğrultusunda danışmanlık firmalarından raporlar isteyebilir veya kendi içerisindeki yetkin personellerine bu raporları hazırlatabilir. Fakat sektörlerin bu konuda esas almaları gereken referans noktaları üniversitelerdir. Çünkü üniversiteler sektörlere yetkin istihdam sağlayan başlıca kurumlardır.
Yetiştirdikleri ve mezun verdikleri öğrenciler ile birlikte sektörlerin istihdam ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Ama üniversiteler sadece bu amaçla çalışmamakta aynı zamanda da bilimsel olarak kendini güncellemektedir. Bu güncellemeden mezun olan öğrenci üniversite içerisinde yararlanamazken sektörler üniversitelerin ürettiği raporları alanında yetkin elemanları kullanarak işleme alabilirler.
Üniversitelerin hazırladığı bu raporlar sektörlerdeki yetkin danışmanların çalışmaları ile daha da etkin hale gelebilirler. Sektörler bu konuya kendi tecrübelerini de katmaktadır. Katılan bu tecrübeler ile birlikte yeni raporlar harmanlanarak yeni modeller ortaya çıkarılabilir. Bu sayede hazırlanan bu raporlar havada kalmamakta ve aktif olarak kullanılabilmektedir. Sektörel Rapor Nasıl Hazırlanır? kısmında yazımızı okuyarak sektörel rapor hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.
Bu yayın en son değiştirildi 29 Ocak 2020 11:17
Solana'nın Kuruluşu ve Temel Özellikleri ($SOL) Solana, 2020 yılında Anatoly Yakovenko tarafından kurulan bir blok…
Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir? Günümüzde, finansal piyasalarda dijital varlıkların önemi arttıkça, Bitcoin…
Kredi faiz oranlarının düşmesi, birçok faktörün bir araya gelmesiyle mümkün olabilir. Merkez Bankası'nın temel faiz…
Resmi Gazete'de "Turizm Amaçlı Konut Kiralama ve Bazı Kanunlarda Değişiklik" kanunu yayımlandı ve yürürlüğe girdi.…
Japon Emeklilik Fonu, dünyanın en büyük emeklilik fonlarından biri olarak biliniyor. Yılın üçüncü çeyreğinde fon…
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin enflasyonla mücadelesine ve Merkez Bankası'nın…
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.