Türkiye’de insan kaynakları adına yapılan yönetim sürecinde Dünya sıralamasında Türkiye 30. sıralarda yer almakta. Özellikle kurumsal firmalar banka, a.ş , vb şirketler herhangi bir departmana personel alınırken ilgisiz alakasız üniversite bölümlerinden alınmakta. Özellikle finans kuruluşları neredeyse sırf tecrübeli diye Lise mezunlarını almaktalar ve tercih edilmekte. Peki bu insanlar neden üniversite okuyor ? Neden paralar dökülüyor? Neden yabancı diller vs yapıyor? Bir çok kişinin aklına gelen bu soru oluyor.
Özellikle Türkiye’nin finans sektörü bilişim vb. sektörlerde ilerleme sebebi sanırım bu olmalı. Doğru tercihler yapılmıyor. İnsanların kişilerin yoğunlaştığı uzmanlaştığı alandan tercihler pek edilmiyor. Sadece tecrübe altyapı uzmanlık bunlara pek dikkat edilmiyor. Örnek bir bankada uluslararası ödemelere kısmına personel alımı için yabancı dile dikkat ediliyor. Peki departmandaki personeller ingilizce biliyor mu ? Sadece bilinen şu uluslararası yazışmalarda belli kalıp var onlar kullanıyor. Yani mail formatı vb. gibi düzenlenerek gönderimler oluyor. Finans ve Bankacılık mevzuatı hakkında kimsenin bir gram bilgisi yok. Bu sebeple kısa vadeli firmalar gelip geçici şirketler olmakta. Büyük köklü şirketler bunlar dışında tabi ki. Hatta çoğu banka birleşiyor bazen nedeni zaten apaçık ortada. Bir sonraki araştırmamızda neden yanlış tercihler edildiğine dair araştırmamız analiz edilecek.
Bu yayın en son değiştirildi 15 Şubat 2018 01:01
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılı 4. çeyreğine ait iş gücü istatistiklerini paylaştı. Mevsim etkisinden…
Elon Musk’ın yapay zeka girişimi xAI, en yeni modeli Grok 3’ü duyurdu. Musk, modelin önceki…
Kripto para piyasasında yeni haftanın başlangıcı yatırımcılar için dalgalı bir seyirle ilerliyor. Toplam piyasa değeri,…
Petrol fiyatları, Rusya ve Ukrayna arasındaki barış müzakerelerinin hız kazanması ve bu sürecin küresel petrol…
Solana'nın Kuruluşu ve Temel Özellikleri ($SOL) Solana, 2020 yılında Anatoly Yakovenko tarafından kurulan bir blok…
Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir? Günümüzde, finansal piyasalarda dijital varlıkların önemi arttıkça, Bitcoin…
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.