Türkiye bankalarının 2016 karlarına ilişkin olarak ise piyasa beklentisi yıl başından bu yana yüzde 10 artış görüldü. Kar beklentilerindeki bu artış kısmen net faiz marjlarının tahmin edilenden daha iyi bir yol izlemesine bağlı gerçekleşirken bunun beraberinde ise, mevduat faizi oranlarındaki düşüş ana etken oldu. 2016’nın ikinci çeyreğinde, Türk lirası cinsinden mevduatların ortalama faizi 50 baz puan düşerek yüzde olarak 10.54’e gerileme göstermiş oldu.
Varlık kalitesindeki kötüleşme banka karları üzerinde en büyük tehditi oluşturmaya devam ediyor. Takipteki krediler 2016’nın ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 30’un üzerinde yükselerek 6 yılın en hızlı büyümesini kaydetmişti. Turizm, enerji ve inşaat sektörüne bağlı krediler bankalar açısından en büyük endişe alanları.
[poll id=”2″]
Solana'nın Kuruluşu ve Temel Özellikleri ($SOL) Solana, 2020 yılında Anatoly Yakovenko tarafından kurulan bir blok…
Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir? Günümüzde, finansal piyasalarda dijital varlıkların önemi arttıkça, Bitcoin…
Kredi faiz oranlarının düşmesi, birçok faktörün bir araya gelmesiyle mümkün olabilir. Merkez Bankası'nın temel faiz…
Resmi Gazete'de "Turizm Amaçlı Konut Kiralama ve Bazı Kanunlarda Değişiklik" kanunu yayımlandı ve yürürlüğe girdi.…
Japon Emeklilik Fonu, dünyanın en büyük emeklilik fonlarından biri olarak biliniyor. Yılın üçüncü çeyreğinde fon…
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin enflasyonla mücadelesine ve Merkez Bankası'nın…
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.