Tinder nedir
İçindekiler
Tinder nedir? Her geçen gün sosyal medyadaki çöpçatanlık uygulamaları artmaktadır. Tinder ise bu uygulamalardan sadece biri. Yeni nesil tanışma ve kaynaşma uygulaması olan Tinder’a Türkiye’de rağbet çok olduğu gibi Tinder dünya çapında da çok kullanılan bir uygulama. Tinder lokasyon merkezli çalışan, belirli bir km içindeki kullanıcıları bir birleriyle eşleşmeye sokan bir çöpçatanlık uygulaması.
Öncelikle Tinder isimli uygulamayı uygulama marketinizden indirmeniz gerekiyor. Tinder Türkiye uygulaması ücretsiz fakat yurtdışına çıktığınızda da Tinder kullanmak istiyorsanız belli bir ücret ödeyip yurtdışında da Tinder kullanmaya devam edebilirsiniz. Tinder’ı indirdiğinizde kendinize bir profil oluşturmanız gerekiyor. Bu profilde adınız, yaşınız, hobileriniz gibi insanların sizi tanımasına yardımcı olacak bilgilerinizi paylaşmanız gerekiyor. Tabii ki olmazsa olmazınız olan bir de fotoğraf eklemelisiniz.
Tinder nasıl kullanılır? Uygulamayı indirip, profilinizi oluşturduktan sonra kriterlerinizi belirlemelisiniz aynı zamanda km aralığını da belirlemelisiniz. Diyelim ki 10 km dediniz Tinder 10 km içinde sizinle eşleşmeye hazır insanları karşınıza çıkaracak. Bu km aralığı da sizin takdirinize kalıyor. Bu ayarlamaları yaptıktan sonra “rastgele” butonuna basıp uygulamanın size uygun insanlar bulmasını beklemelisiniz. Bundan sonra ise uygun eşleşebileceğiniz kişilerin profilleri ekranınıza düşmeye başlayacak. Önünüze gelen profilleri zevkinize göre beğenebilirsiniz ya da pas geçebilirsiniz.
Önünüze düşen profil fotoğrafını sağa kaydırdığınızda beğenmiş sola kaydırdığınızda ise pas geçmiş oluyorsunuz. Beğendiğiniz karşınızdaki kişi de sizi geri beğenirse aranızda sohbet kısmı açılıyor. Beğendiğiniz kişiyle oradan iletişim kuruyor isterseniz birbirinizi daha iyi tanımak için konuşmaya devam edip buluşabilirsiniz, eğer istemezseniz konuşmayı kapatabilirsiniz. Tinder temeli bu şekilde insanları tanıştırıp kaynaştırma üzerine kurulmuş bir çöpçatanlık uygulaması. Dünya ve Türkiye’de ise hala popülerliğini korumaya devam ediyor.
Bu yayın en son değiştirildi 14 Şubat 2020 16:07
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılı 4. çeyreğine ait iş gücü istatistiklerini paylaştı. Mevsim etkisinden…
Elon Musk’ın yapay zeka girişimi xAI, en yeni modeli Grok 3’ü duyurdu. Musk, modelin önceki…
Kripto para piyasasında yeni haftanın başlangıcı yatırımcılar için dalgalı bir seyirle ilerliyor. Toplam piyasa değeri,…
Petrol fiyatları, Rusya ve Ukrayna arasındaki barış müzakerelerinin hız kazanması ve bu sürecin küresel petrol…
Solana'nın Kuruluşu ve Temel Özellikleri ($SOL) Solana, 2020 yılında Anatoly Yakovenko tarafından kurulan bir blok…
Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir? Günümüzde, finansal piyasalarda dijital varlıkların önemi arttıkça, Bitcoin…
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.