Reklam
Reklam

Tekne Kiralama Tavsiyeleri ve Yorumları

Tekne Kiralama Tavsiyeleri Tekne Kiralama Yapacaklara ( Bareboat ) Tavsiyeler Yaz tatilinizi deniz üzerinde kimsenin olmadığı muhteşem koylarda özgürce geçirmek mi istiyorsunuz. O halde yapmanız gereken şey eğer Amatör Denizci Belgeniz ve tekne kullanımı konusunda deneyiminiz varsa Tekne Kiralama yapmaktır. Uzaktan seyrettiğimiz o güzel ulaşım araçları ile tatil yapmak gerçekten inanılmaz güzel ve unutulmayacak kadar eğlenceli anılara sahip olmanızı sağlar. Ülkemizde Tekne Kiralama Konusunda hizmet veren irili ufaklı bir çok firmayı artık internet sayesinde kolaylıkla bulabiliyor ve teklif alabiliyoruz. Eğer kullanımı doğrudan sizde olacak bir tekne kiralamak istiyorsanız buna Bareboat deniyor. Eğer bir kaptan ve mürettebat ile bu tatili planlıyorsanız burada yazacağım hiçbir şeyden sorumlu değilsiniz. Bu yazıdaki amaç Tekne Kiralama yaparak yanına herhangi bir mürettebat almadan seyire çıkacak arkadaşları daha yakından ilgilendiriyor. Hep beraber nelere dikkat etmemiz gerektiğine tek tek bakalım.

Tekne kiralama nasıl olur? 

Kiralama Firmasını İyi Araştırın

Hepimiz Tekne Kiralama yaparken genellikle kış aylarını tercih ederiz. Bunun nedeni firmaların erken rezervasyon imkanlarından faydalanmak ve daha ucuz fiyatlara tekne kiralamasını yapmaktır. Burada dikkat edeceğimiz önemli şey firmanın nasıl bir firma olduğu , ne zaman kurulduğu , kaç yıldır hizmet verdiği , yerleşik bir ofisinin olup olmadığını öğrenmektir. Çünkü genellikle anlaşılan tutar üzerinden kaparo göndermenizi ve sözleşme yapmak isterler. Bu araştırmalar tatil zamanınız geldiğinde verdiğiniz paranın buhar olup uçmasının önüne geçer.

Sözleşme önemlidir

Anlaşmaya vardıktan sonra mutlaka yazılı bir sözleşme yapın. Taraflar arasında konuşulan , vaat edilen , sorumluluk , sigorta ve diğer her konuyu kağıt üzerine döküp karşılıklı imzalamanız hem sizi hemde karşı tarafı koruyacaktır. Zaten iyi firmalar siz söylemeden sözleşme yapılmasını talep ederler. Ancak bazı firmalar yapmazlar. Sözleşme yapmak istemeyen firmalarla iletişimi derhal kesin. Ayrıca sözleşme yapacaksanız sözleşmeyi imzalayan kişinin firma ile bağlantısını da belgelemesini isteyin. Kaparo olarak talep edilen tutarı asla şahıs hesabına (şahıs şirketleri hariç ) göndermeyin. Resmi hesabı olan şirket hesabına açıklama kısmına ” Tekne ismini ve para gönderme nedenini” belirtin.

Related Post

Kiralama Yapılan Teknenin Tüm Bilgilerini Alın

Anlaşma sonrasında / sırasında kiralama yapacağınız teknenin tüm bilgilerini talep edin. Güncel resimlerini , özelliklerini , model yılını , teknik özelliklerini ve ekipmanları hakkında mutlaka bilgi sahibi olun. Bu bilgileri yazılı mail yoluyla isteyin. Ve tatiliniz bitene kadar asla ama asla kaybetmeyin. Bunu şunun için belirtiyorum. İlerleyen yerlerde değineceğiz ama tekneyi kiraladınız ve seyahatinizi bitirdiniz. Tekneyi teslim ederken kötü niyetli firma yetkilileri “şurasında bu yoktu , burası böyle değildi ” gibi sizden kaynaklanmayan şeyler ortaya atabilirler. Bu durumda size gönderilen resimler sizin kendinizi korumanız açısından anlam taşımaktadır.

Tekne Teslim Alma Sırasında Yapılacak Kontroller

Tatil zamanınız geldi ve anlaştığınız bölge / limanda tekneyi teslim almak üzere bekliyorsunuz. Size tekneyi teslim edecek yetkili ile beraber teknenin her yerini dolaşın. Teknede gözünüze çarpan tüm eksikleri , deformasyonları teslim tutanağı yerine geçecek bir evrağa not düşürün. Size sunulan özelliklerin olup olmadığını kontrol edin. Teknenin türüne göre yelkenlerini kontrol edin. Tuvalet giderlerini kontrol edin ( Tıkalı tuvalet hem sorun yaratır hemde tamiri külfetlidir ) Tekneyi çalıştırın motorundan anormal ses gelip gelmediğini kontrol edin. Egzosdan atılan dumanı kontrol edin. Duman eğer çok siyah ise motor yağ yakıyordur. Bunu mutlaka belirtin. Eğer duman yakıt kokuyorsa motor su yapıyor olabilir yada motor içerisinde aşınma söz konusu olabilir. Olmaz olmaz dememek lazım en azından durum ile ilgili öncesinde elinizde yazılı bir evrak olması sizi koruyacaktır.

Tekne Kullanımı Sırasında Özenli Davranmak

Buraya kadar sizi koruyacak şeylerden söz ettik. Şimdi ise sizin yapmanız gerekenlerden söz etmemiz gerekiyor. Unutmayın çok cüzi bir bedel karşılığında bir süreliğine kiraladığınız aracın bedelini göz önünde bulundurun. Ayrıca o teknenin de bir sahibi olduğunu unutmayın. Yani kullandığınız araç size ait değil ve bu bilinçle kültürümüze has bir özellik olan “Emanete Sahip Çık” mantığıyla hareket edin. Kendi malınıza yapılmasını istemediğiniz bir şeyi bir başkasına ait olan bir mala yapmayın. Temiz olmak , düzenli olmak ve titiz olmak önemlidir. Tekne ve deniz hatayı absorbe etme konusunda en nankör iki başlıktır. Yapacağınız en ufak hata sizin ve ailenizin hayatına mal olur. Can ve mal kaybına sebep olmamak için kesinlikle dikkatlı olmanızı öneririm.

*** İlk defa tek başına tekne kiralayıp seyire çıkacak kişilere tek tavsiyem asla ama asla yapmayın! Suyun şakasının olmadığını interneti açıp nice başarılı tekne kaptanlarının başlarından geçen kazaları okuyunca daha iyi anlarsınız. Mutlaka eğitim alın. Ve ilk tecrübenizde mutlaka tekne kiralama yaparken yanınızda bulunması için bir de kaptan kiralayın. Hem böylelikle teorik eğitimlerde öğrendiğiniz herşeyi bir bilen ile pratikte pekiştirirsiniz.

*** Tecrübeli iseniz mutlaka biliyorsunuzdur ama yine de belirtmek istiyorum. Seyire çıkacağınız tarihler arasında bölgenin hava durumu hakkında bilgi edinin! Teknede başınıza bir iş geldiğinde aramanız gereken yetkili makamların telefon numaralarını teknede kolay ulaşabileceğiniz bir yere not edin. Tekne kiralama yaptığınız firma yetkililerine acil durumda ulaşacağınız kişinin kim olduğunu ve iletişim bilgilerini isteyin.

*** Çok sıklıkla karşılaştığım bir şey ise özellikle ege koylarında sintine boşaltan mahluklar! Sakın ama sakın sintinenizi denize boşaltmayın. Size tekne zaten sintinesi boş teslim edilir. Yani tatiliniz süresince yetecektir. İdareli su kullanırsanız. Ama oldu ya doldu. En yakın sintine boşaltma noktasını öğrenin. Bunun için çevrenizdeki teknelere sorabilir ,en yakın limana gidebilir. Belediyenin sintine noktalarını öğrenebilirsiniz.

Bu yayın en son değiştirildi 4 Şubat 2020 16:13

Reklam
Finanspara

Finanspara Ekonomi haberleri ve para dünyası

Paylaş
Tarafından yayınlandı
Finanspara

yakın zamanda Gönderilenler

Solana Coin: Yolculuğu, Projeleri ve Piyasa Performansı

Solana'nın Kuruluşu ve Temel Özellikleri ($SOL) Solana, 2020 yılında Anatoly Yakovenko tarafından kurulan bir blok…

11 ay Önce

Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir?

Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir? Günümüzde, finansal piyasalarda dijital varlıkların önemi arttıkça, Bitcoin…

11 ay Önce

Türkiye’de Geçmiş Yıllarda Yaşanan Krizler Çerçevesinde Faiz Politikası

Kredi faiz oranlarının düşmesi, birçok faktörün bir araya gelmesiyle mümkün olabilir. Merkez Bankası'nın temel faiz…

1 sene Önce

Airbnb’ye Yönelik Yasal Düzenlemeler Yapıldı

Resmi Gazete'de "Turizm Amaçlı Konut Kiralama ve Bazı Kanunlarda Değişiklik" kanunu yayımlandı ve yürürlüğe girdi.…

1 sene Önce

Japon Emeklilik Fonu 4,5 Milyar Dolar Zarar Açıkladı

Japon Emeklilik Fonu, dünyanın en büyük emeklilik fonlarından biri olarak biliniyor. Yılın üçüncü çeyreğinde fon…

1 sene Önce

Merkez Bankası 2023 Yılı Enflasyon Tahminini Güncelledi

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin enflasyonla mücadelesine ve Merkez Bankası'nın…

1 sene Önce
Reklam

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.