Su Kefiri Nedir? Nasıl Kullanılır? Ne işe yarar? Su kefiri nasıl üretilir nasıl yapılır? Vitaminleri ve yararları nelerdir? Tam bir şifa kaynağı olarak bilinen süt kefirinin faydaları saymakla bitmemekte. Son zamanların yeni trendi ise su kefiri. Sosyal medyada oldukça yeni olan bu içecek ile yapılan tarifler paylaşılmakta ve birden çok yararı bulunmakta. Meyve ile tatlandırılmış bu içecek fermente olduktan sonra gazlı içecekler gibi hava kabarcıkları çıkartıyor ve oldukça serinletici görünüyor. Peki, Su Kefiri nedir? Su kefiri nasıl kullanılır? Su kefiri sağlıklı mı? Ne işe yarar?
Sindirim sistemini düzenlemeye yarayan ve içinde çok fazla probiyotik barındıran su kefiri son günlerin gözde içecekleri arasında gelmekte olduğu gözlendi. Özellikle süt kefiri üretimi yapmakta olan ve bu konuda uzmanlaşan fermente içecek üreticilerinin gözü su kefirinde yer alıyor. Bir parça meyve ile tatlandırılmış ve su kefiri eklenmiş içecekler gazlı içeceklerin pabucunu dama atacak gibi duruyor. Sosyal medyada sıklıkla paylaşılan videolarda su kefiri ile ilgili videolar ve hikayeler sağlıklı içecek arayanların gözdesi olmuş durumda olduğu görüldü.
Su kefirinin barındırdığı probiyotik bağırsaklar ve sindirim sisteminin düzenlenmesinde oldukça faydalı. Bağışıklık sisteminin güçlenmesini de sağladığı görüldü.
Faydalı bakterileri içinde barındıran su kefiri süt kefirinden apayrı bir bakteri mantar kolonisi olarak tanımlanılmakta. Su kritallerini andıran bir yapısı olan su kefirinden su içerisine, şeker veya meyve parçaları konularak 24-48 saatlik bir fermente işleminin ardından sağlıklı bir içecek ortaya çıkmakta olduğu gözlendi.
Şekerle veya meyve sularıyla fermente edilen ve sonunda ortaya çıkan laktik asit, ethanol ve karbondioksit ile içecek gazlı içecek formuna ulaştığı görüldü. Sağlıklı içecek isteyenlere içinde koruyucu madde olmayan, şeker bulunmayan, suni tatlandırıcı içermeyen içecekler yapılmasını sağlıyor.
Tibicos veya su kefiri, suyla yapılan geleneksel bir fermente içecektir ve bakteriler tarafından oluşturulan bir polisakkarit biyofilm matrisinde tutulan bakteri ve bakteri kültürü kültürü olarak bilinmekte. Bazen süt bazlı probiyotik içeceklere veya kombucha gibi çay kültürlü ürünlere alternatif olarak tüketilmekte. Su kefirinde bulunan en yaygın bakteri türü olarak ise yer alan incelemede ise familyalarından bazıları Lactobacillus, Lactococcus, Streptococcus ve Leuconostoc’tur.
Solana'nın Kuruluşu ve Temel Özellikleri ($SOL) Solana, 2020 yılında Anatoly Yakovenko tarafından kurulan bir blok…
Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir? Günümüzde, finansal piyasalarda dijital varlıkların önemi arttıkça, Bitcoin…
Kredi faiz oranlarının düşmesi, birçok faktörün bir araya gelmesiyle mümkün olabilir. Merkez Bankası'nın temel faiz…
Resmi Gazete'de "Turizm Amaçlı Konut Kiralama ve Bazı Kanunlarda Değişiklik" kanunu yayımlandı ve yürürlüğe girdi.…
Japon Emeklilik Fonu, dünyanın en büyük emeklilik fonlarından biri olarak biliniyor. Yılın üçüncü çeyreğinde fon…
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin enflasyonla mücadelesine ve Merkez Bankası'nın…
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.