Seyahat Sigortasının Süresi Nasıl Belirlenir? Seyahat sigortası, özellikle yurt dışı seyahatine çıkanların tercih ettiği bir sigorta çeşidi oluyor. Kişi, seyahati boyunca kendisini çeşitli yönlerden güvence altına almış oluyor ve bu güvenceler, oluşabilecek herhangi bir aksaklık durumunda gerek kendisinin gerekse ailesinin yararlanmasına elverişli oluyor. Seyahat sigortaları, genel olarak kaza, hastalık, çalınma, hasar gibi maddi ve manevi durumları güvence altına almakta ve sigorta şirketlerine göre içerikleri değişmekte. Bunun yanında seyahat sigortalarının içerik ve güvenceleri, sigorta şirketlerinin ürünleri arasında da farklılık gösterebilmekte.
Sigorta şirketlerinin sunmuş olduğu seyahat sigortası süreleri birçok farklılık barındırıyor. Bu farklılıklar daha çok kişinin seyahat süresine bağlı olarak talebine uygun halde sunuluyor. Teminat süresi en az seyahat edilecek ülkede kalınacak süre kadar olabiliyor. Bunun üst sınırı yoktur ama alt sınır olarak böyle bir düzenleme yer alıyor. Örneğin, bir ülkeye 10 günlük seyahat düzenleyen bir kişinin seyahat sigortası süresi gideceği ülkede kalacağı süre kadar, yani en az 10 günlük olarak belirleniyor.
Seyahat sigortalarının kişilere avantajlarından birisi de uzun süreli süre belirlemelerinin yapılabilmesi. Bu sayede kişi, birçok seyahatini tek sigorta poliçesi üzerinden yürütebiliyor. Sık sık seyahat edenler açısından seyahat sigortasının uzun süreli alınabilmesi ve farklı seyahatleri kapsayabilmesi maddiyat açısından büyük avantaj oluşturuyor. Örneğin 1 yıllık seyahat sigortası yaptırılması durumunda, seyahat sigortasının güvenceleri 1 yıl içerisindeki bütün seyahatleri kapsıyor.
Seyahat sigortalarının tamamında, sunulan teminatlar seyahat edilen ülkenin gümrüğünden geçişle başlar ve Türkiye gümrüğüne girişle son bulur. Elbette poliçe süresinin içerisinde olması asıl şarttır. Tekrar seyahate çıkıldığı zaman teminatlar aynı şekilde işlemeye devam eder.
Bu yayın en son değiştirildi 9 Mart 2020 12:02
Solana'nın Kuruluşu ve Temel Özellikleri ($SOL) Solana, 2020 yılında Anatoly Yakovenko tarafından kurulan bir blok…
Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir? Günümüzde, finansal piyasalarda dijital varlıkların önemi arttıkça, Bitcoin…
Kredi faiz oranlarının düşmesi, birçok faktörün bir araya gelmesiyle mümkün olabilir. Merkez Bankası'nın temel faiz…
Resmi Gazete'de "Turizm Amaçlı Konut Kiralama ve Bazı Kanunlarda Değişiklik" kanunu yayımlandı ve yürürlüğe girdi.…
Japon Emeklilik Fonu, dünyanın en büyük emeklilik fonlarından biri olarak biliniyor. Yılın üçüncü çeyreğinde fon…
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin enflasyonla mücadelesine ve Merkez Bankası'nın…
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.