Seyahat Sigortası Neleri Kapsar? Dünyanın küçük bir köy haline gelmesiyle insanlar hemen her an farklı yerlere seyahat etme şansına sahip oluyor. Bu seyahatler yurt içi olabileceği gibi yurt dışı da olabiliyor. Sigorta uygulamaları hemen her alanda olduğu gibi seyahatlerinizde de sizleri yalnız bırakmıyor. Farklı şirketlerin sunmuş olduğu seyahat sigortası poliçelerinden yararlanabiliyorsunuz. Bu sayede kısa veya uzun vadeli seyahatiniz boyunca kendinizi çeşitli yönlerden sigortalatmış ve teminat altına almış oluyorsunuz. Teminatlar, sigorta şirketlerine göre ve şirketlerin ürünlerine göre değişebiliyor. Elbette fiyat farklılıkları da ürün içeriklerine ve firmalara göre farklılık arz ediyor.
Seyahat sigortaları genel olarak seyahatinizin başlangıcı ile yürürlüğe girer ve seyahatinizin bitişi ile sona erer. Sigorta teminatları ise küçük farklılıklar gösterse de genel olarak aynıdır. Kaza sonucu vefat teminatı; sürekli sakatlık teminatı; seyahat süresince hastalık gibi durumlarda tedavi teminatı; nakil giderlerinin teminatı; acil ilaç yardımı teminatı; hastalık veya kazaya bağlı olarak seyahat süresinin uzamasından kaynaklı masrafların teminatı; hastalık veya kaza durumunda refakatçi bireyin ulaşım ve konaklama giderlerinin teminatı; seyahate çıkanın acil durumlarda geriye dönüş masraflarının karşılanması; seyahat esnasında vefat halinde cenazenin ve diğer yakınların yurda naklinden kaynaklı giderlerin teminatı; bütün durumlarda acil mesaj iletilerinin masrafları; bagaj kaybından ve geç iletilmesinden kaynaklı masrafların teminatı; bagajın hasar görmesine karşı teminat gibi güvenceler seyahat sigortası kapsamına giriyor.
Seyahat sigortalarının kapsamlarına bakıldığı zaman kişilerin seyahatlerini güvence altına almak amacını taşıdığı görülüyor. Bu sayede gerek yurt içi gerekse yurt dışı seyahatlerinde ortaya çıkabilecek acil durumlara çözüm üretmek amaçlanıyor. Bu yüzden de hem iş hem de gezi amacıyla seyahate çıkanlar, seyahat sigortalarını büyük oranda tercih ediyor.
Bu yayın en son değiştirildi 14 Şubat 2020 09:34
Solana'nın Kuruluşu ve Temel Özellikleri ($SOL) Solana, 2020 yılında Anatoly Yakovenko tarafından kurulan bir blok…
Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir? Günümüzde, finansal piyasalarda dijital varlıkların önemi arttıkça, Bitcoin…
Kredi faiz oranlarının düşmesi, birçok faktörün bir araya gelmesiyle mümkün olabilir. Merkez Bankası'nın temel faiz…
Resmi Gazete'de "Turizm Amaçlı Konut Kiralama ve Bazı Kanunlarda Değişiklik" kanunu yayımlandı ve yürürlüğe girdi.…
Japon Emeklilik Fonu, dünyanın en büyük emeklilik fonlarından biri olarak biliniyor. Yılın üçüncü çeyreğinde fon…
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin enflasyonla mücadelesine ve Merkez Bankası'nın…
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.