İçindekiler
Sanayisi Gelişen Ülkeler Nerelerdir? Japonya sanayi dalının gelişimine ikinci dünya savaşı önemli rol oynamıştır. Savaşın ardından yaşanılan bomba olaylarının etkisi Japon insanında bir reaksiyon yaratmış olup disipline olan toplum daha azimli hale gelip bugün dünyanın en büyük teknoloji sanayilerini ellerinde bulundurmaktadır.
Lenin ile birlikte yeni bir döneme kapı açan Rusya, Sovyet politikalarıyla bir sanayi toplumu halini almıştır. Soğuk savaş döneminin getirisi olan rekabette Amerika Birleşik Devletleri ile olan çekişme sanayi ve ekonomiye büyük katkılar sağlamıştır. Dünya’nın en büyük doğal gaz rezervleri Rusya’da bulunmaktadır. Şu anda dünya ya en çok gaz ihraç eden ülkedir. Bununla birlikte silah sanayinde gelişmiş durumdadır.
İkinci Dünya Savaşının ardından ikiye bölünen ülke ekonomik olarak çöküşler yaşamıştır. Ancak Naziler döneminde açılan araba fabrikaları, halen günümüzde dünyanın enleri arasındadır. Ağaç sanayinde ileri seviyede olan ülke disiplini ve kalkınma gücüyle birçok ülkeye örnek teşkil edilmektedir.
Yeni dönemin gözde ülkesi olarak adlandırılır. Birçok insanın Amerikan rüyası vardır. Çünkü herkese bol para vaat ediyordur bu ülke. Gerçekte ise sanayisini belirli temellere dayandırmıştır. Petrol ve ham madde ihracıyla başlayan süreçte, yanına birçok yan sanayi dalı eklenmiştir. Silah sanayi, teknoloji endüstrisi, tekstil sanayisi gibi fazla sektörde yer edinerek bir sanayi ülkesi haline gelmiştir.
Ucuz iş gücü ve fazla insan sayısı bu ülkenin altın faktörüdür. Bilindiği üzere Dünya’nın en kalabalık ülkesi konumundadır. Ucuz iş imkanları sağlayarak seri üretim noktasında fazlasıyla gelişmişlerdir. Dünya’nın en büyük markaları üretimlerini Çin’de yaparlar. Bunun sebebi de ucuz iş gücü ile gelen seri üretimin oluşturduğu sonuçtur. Bu sebeple Çin bir sanayi toplumudur.
Gelişmiş sanayi ülkelerinin özellikleri ve neleri daha çok kullandıkları Dünya ekonomisini belirlemektedir.
Bu yayın en son değiştirildi 26 Ekim 2019 00:34
Solana'nın Kuruluşu ve Temel Özellikleri ($SOL) Solana, 2020 yılında Anatoly Yakovenko tarafından kurulan bir blok…
Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir? Günümüzde, finansal piyasalarda dijital varlıkların önemi arttıkça, Bitcoin…
Kredi faiz oranlarının düşmesi, birçok faktörün bir araya gelmesiyle mümkün olabilir. Merkez Bankası'nın temel faiz…
Resmi Gazete'de "Turizm Amaçlı Konut Kiralama ve Bazı Kanunlarda Değişiklik" kanunu yayımlandı ve yürürlüğe girdi.…
Japon Emeklilik Fonu, dünyanın en büyük emeklilik fonlarından biri olarak biliniyor. Yılın üçüncü çeyreğinde fon…
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin enflasyonla mücadelesine ve Merkez Bankası'nın…
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.