Romatizma nedir? Romatizma tedavisi nasıl olur? Romatizma günlük yaşamda eklem hastalığı, romatizmal artrit ( poliartrit ) olarak adlandırılır. Bununla birlikte, bu hastalık sadece romatizmanın belirtilerinden biridir veya bu hastalığa atıf yapıldığı için akut romatizmal bir ateştir.
Peki romatizma nedir? Akut romatizmal ateş insan vücudunun bağ dokularını etkileyen sistemik bir hastalıktır. Ve esas olarak kalp kasının dokularını etkiler. Romatizmal ateşin zamanında ve yeterli tedaviyi almayan streptokok enfeksiyonunun (boğaz ağrısı) bir komplikasyonu olarak ortaya çıktığı ve hastalığın başlangıçta genetik bağışıklık mekanizmasına sahip olduğu saptanmıştır. Kalbin dokularını, eklemleri, deri, beyin, diğer organları etkiler.
Böyle artrit, eklem ağrısı, ayaklarda şişlik olarak romatizma belirtileri genellikle hasta bir streptokok enfeksiyonu geçirmiş olur ve sonra sadece birkaç hafta sonra ortaya çıkar. Hastalar tarafından öncelikle görülürler ve bir çok hastada en fazla etkilenen kardit kalp hastalığının semptomlarını bastırırlar. Bu yazıda romatizma önlenmesi için ne yapılması gerektiğinden bahsedeceğiz.
Romatizmanın tedavisi
Hastalık öncelikle en sık olan gençler, çocuklar, kızlarda oluşur Daha önce bahsedildiği gibi, akut romatizmal ateş de sık sık hasta anjina, ve de akut romatizmal ateşte dikkatli olmalı, hastalığa bir yatkınlık varsa, Bu nedenle streptokok grubu A’ya bir bağışıklık reaksiyonu sonucudur. Yatkınlık arayışı hakkında hastanın yakın akrabalarında bu hastalığın varlığı sorgulanabilir.
Romatizma belirtileri
Gençlerde hastalık sıklıkla keskin başlar. Keskin belirtiler, ellerin ve ayakların eklemlerinde ağrı, dokuların eklemlerin etrafında şişmesi, bazı eklemlerde bu işaretlerin kendiliğinden kaybolması ve başkalarına görünüşüdür. Ayrıca romatizmanın akut bir başlangıcı terleme ile birlikte vücut sıcaklığında artışla karakterize olur, ancak genellikle titreme içermez. İki ila üç hafta romatizmal poliartrit bulguları kaybolduktan sonra romatizmanın kendisi kalır ve çok belirgin değil fakat belirgin kardit belirtileri hissedilir hale gelmiştir.
Tedavi olmadan hastalık ilerleme gösterir. Ve romatizma belirtileri bir süre (hastalığın latent formu) neredeyse kaybolabilir, ancak büyük olasılıkla, hastalık sadece eklemleri de etkileyecek, aynı zamanda kalp hastalığının gelişimine yol açacaktır. Dolayısıyla, romatizma gibi bir hastalığın tedavi edilebilir bir hastalık olmasından dolayı hastaların umutlu olması ve erken doktora gitmesi önerilir. . Eklem romatizmasının kendi kendine tedavisi yalnızca zaman kaybına, hastalığın ilerlemesine ve hastaya ciddi zarar verecektir. Bu nedenle, tedavinin deneyimli ve nitelikli bir doktorun gözetiminde iyi bir klinikte yapılması gerekir. Hastalığı önleme Bu önleme, öncelikle, streptokok enfeksiyonlarının zamanında ve etkili bir şekilde tahrip edilmesinde, hipotermiden kaçınmada, vücudun bağışıklık sisteminin korunmasında ve vitamin almakla olur. Görüldüğü gibi, önlem zor değildir, ancak hastalık riskini önemli ölçüde azaltır.
Bu basit gerçek anlamak ve kabul etmek gereklidir ve hastalığın ilk belirtisinde teşhisi yapmak hızla bu hastalığı yenmek için yardımcı romatizma için tedavi stratejisinin belirlenmesi açısından önemlidir. Erken teşhis ile kolayca tedavi edilebilen romatizma kalp dokularına zarar vermeden ve diğer organlara zarar vermeden önlenebilir.
Bu yayın en son değiştirildi 4 Şubat 2020 16:12
Solana'nın Kuruluşu ve Temel Özellikleri ($SOL) Solana, 2020 yılında Anatoly Yakovenko tarafından kurulan bir blok…
Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir? Günümüzde, finansal piyasalarda dijital varlıkların önemi arttıkça, Bitcoin…
Kredi faiz oranlarının düşmesi, birçok faktörün bir araya gelmesiyle mümkün olabilir. Merkez Bankası'nın temel faiz…
Resmi Gazete'de "Turizm Amaçlı Konut Kiralama ve Bazı Kanunlarda Değişiklik" kanunu yayımlandı ve yürürlüğe girdi.…
Japon Emeklilik Fonu, dünyanın en büyük emeklilik fonlarından biri olarak biliniyor. Yılın üçüncü çeyreğinde fon…
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin enflasyonla mücadelesine ve Merkez Bankası'nın…
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.