ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu yapmış olduğu açıklamada, Organik Çay Tarımı Projesi ile ilgili olarak ÇAYKUR’un büyük bir öneme sahip projelerinden biri olarak görülebileceğini ifade etti.
Sütlüoğlu, organik çay tarımını adeta gönüllük esasında devam ettirdiklerini belirtirken herhangi bir mecburiyetin olmadığını, insanların talep edip istemesi halinde organik çaya geçebildiklerini ifade ederek organik olan havzalarda da önemli bir yükselişin olduğunu, şimdi fiilen yaklaşık 10 bin dekarlık bir bölgede organik alanda çay üretimi yapıldığını belirterek önümüzdeki sene bu sayının 30 bin dekara geleceğini ifade ettiği öğrenildi. Sonraki sene ise yaklaşık 38 bin dekar seviyesine yükseleceğini ifade etti.
Organik çay tarımı ile ilgili Sütlüoğlu, çok seri bir şekilde organik havzaları genişlettiklerinin altını çizerek, aslında tüm istenilenin çaylıkların tamamı organik olmasının istendiği, kimyasal gübre kullanımı ise çevrenin doğal dengesini bozduğunu, haliyle toprağın da yapısını bozduğunu ifade ederek canlıları olumsuz yönde etkileyerek canlı türlerini azalttığını ifade ettiği öğrenildi. Buna bağlı olarak yeraltı sularımız kirlenmiştir. Bütün bu olumsuzlukların giderilmesi, çevrenin tekrar kendisini yenilemesi ve doğal haline çevirmesi için organik çaya geçilmesi gerektiğini ifade etti.
Ayrıca Sütlüoğlu, bu projenin hayata geçmesi durumunda ve bölge tamamen organik olduğunda dünyanın en geniş organik havzasını da gerçekleştirmiş olacaklarını ifade ederek, uluslararası alanda en büyük oranda organik çayını üreten devlet durumuna gelebileceğimizi belirterek, konu ile ilgili olarak adeta rakipsiz olduğumuzu ifade etti.
Büyük bir avantajımızın olduğunu ifade ederek çayımızın üzerine kar bundan dolayı haşerenin bulunmadığını, dünyanın en sağlıklı çayına sahip olduğumuzu, çayımızın tamamen organik olma kabiliyetinin olduğunu, dünyadaki diğer çay üreten ülkenin böyle bir imkânının olmadığı belirtildi.
Ayrıca durumun tamamıyla gönüllülük üzerinden devam ettiği, bundan dolayı da olabildiği kadar ve insanların kabul ettiği oranda alanlarımızı büyütebildiğimizi belirtti.
Sütlüoğlu, konu ile ilgili organik tarıma geçildiği taktirde gübre sorunu yaşanmayacağına ifade ederek, hayvan gübreleri varlığı ve toprak, çalı, yaprak türü şeyler de organik gübre olduğu, bunların da kullanılabildiğini ifade ederek sıvı ve katı gübreler de var olduğu ve gübrelerin tamamı Türkiye’de üretildiği, Kimyasal gübrelerin ham maddeleri tamamen dışarıdan geldiği ifade edildi.
Bu yayın en son değiştirildi 25 Haziran 2015 19:41
Solana'nın Kuruluşu ve Temel Özellikleri ($SOL) Solana, 2020 yılında Anatoly Yakovenko tarafından kurulan bir blok…
Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir? Günümüzde, finansal piyasalarda dijital varlıkların önemi arttıkça, Bitcoin…
Kredi faiz oranlarının düşmesi, birçok faktörün bir araya gelmesiyle mümkün olabilir. Merkez Bankası'nın temel faiz…
Resmi Gazete'de "Turizm Amaçlı Konut Kiralama ve Bazı Kanunlarda Değişiklik" kanunu yayımlandı ve yürürlüğe girdi.…
Japon Emeklilik Fonu, dünyanın en büyük emeklilik fonlarından biri olarak biliniyor. Yılın üçüncü çeyreğinde fon…
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin enflasyonla mücadelesine ve Merkez Bankası'nın…
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.