Boston Consulting Group tarafından Küresel Özel Finansal Servet raporuna göre yer alan analizde ise, 2014 yılında 164 trilyon dolar olan küresel servet, 2015 yılında ise yüzde 5,2 yükselerek 168 trilyon dolar oldu. Global servetin yüzde 30’u kadınların elinde olmuş olduğu görüldü.
2015’te Asya-Pasifik bölgesinde servet yüzde 13,4 yükseldi. Bölge, çift haneli büyüme gösteren tek yer oldu. Çin, 18,2 trilyon dolar ile Asya Pasifik’te servetin en yüksek olduğu yer olarak ön plana çıktı.
BCG raporuna göre Çin ekonomisinde teklemeler Asya’da servet birikim hızını rayından çıkarmayacak. BCG, Japonya hariç Asya-Pasifik bölgesinin Batı Avrupa’yı geçerek 2020 yılında Kuzey Amerika’nın ardından en varlıklı ikinci bölge haline gelmesini bekliyor.
2020 yılına kadar küresel servet birikiminin yüzde 40’ının Japonya hariç Asya-Pasifik bölgesinde gerçekleşmesini bekleyen BCG, Bölge’nin servet birikiminin 60 trilyon dolara ulaşacağını öngörmüş oldu.
BCG, küresel servet birikimi büyüme oranının ise şu an ile 2020 arasında 2010 ile 2015 arasındaki yıllık yüzde 6,6’dan yüzde 5,9’a gerileyeceğini tahminde bulundu.
[poll id=”2″]
Solana'nın Kuruluşu ve Temel Özellikleri ($SOL) Solana, 2020 yılında Anatoly Yakovenko tarafından kurulan bir blok…
Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir? Günümüzde, finansal piyasalarda dijital varlıkların önemi arttıkça, Bitcoin…
Kredi faiz oranlarının düşmesi, birçok faktörün bir araya gelmesiyle mümkün olabilir. Merkez Bankası'nın temel faiz…
Resmi Gazete'de "Turizm Amaçlı Konut Kiralama ve Bazı Kanunlarda Değişiklik" kanunu yayımlandı ve yürürlüğe girdi.…
Japon Emeklilik Fonu, dünyanın en büyük emeklilik fonlarından biri olarak biliniyor. Yılın üçüncü çeyreğinde fon…
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin enflasyonla mücadelesine ve Merkez Bankası'nın…
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.