BB verileri ve analizlerine göre; aralık ayında 371 milyar TL (106 milyar dolar) olan toplam taahhüt miktarı, haziran ayında 379 milyar TL’ye (108 milyar dolar) yükseldi. Söz konusu tutar dolar bazında yüzde 2 artış gösterdi.
Proje finansmanı hedefiyle kullandırılan kredilerin yüzde 48’i enerji, yüzde 18’i altyapı, yüzde 12’si gayrimenkul sektörüne ait. Diğer sektörlerin toplam içindeki payı ise yüzde 22 oldu.
Aralık 2016 itibariyle 77 milyar ABD doları olan proje finansmanı kredileri risk bakiyesi, Haziran 2017 dönemi itibariyle yüzde olarak 7’lik yükselişle beraber 83 milyar dolara yükseldi. Söz konusu dönemde en yüksek yükseliş değeri ise yüzde 16 ile altyapı sektöründe görüldü. Sektörün risk bakiyesi 13 milyar dolardan, 15 milyar dolara çıkmış oldu.
Aynı dönem itibariyle dolar bazında risk bakiyesi, gayrimenkul sektöründe yüzde 6, enerji sektöründe yüzde 5, diğer sektörlerde ise yüzde 4 artış gösterdi.
Solana'nın Kuruluşu ve Temel Özellikleri ($SOL) Solana, 2020 yılında Anatoly Yakovenko tarafından kurulan bir blok…
Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir? Günümüzde, finansal piyasalarda dijital varlıkların önemi arttıkça, Bitcoin…
Kredi faiz oranlarının düşmesi, birçok faktörün bir araya gelmesiyle mümkün olabilir. Merkez Bankası'nın temel faiz…
Resmi Gazete'de "Turizm Amaçlı Konut Kiralama ve Bazı Kanunlarda Değişiklik" kanunu yayımlandı ve yürürlüğe girdi.…
Japon Emeklilik Fonu, dünyanın en büyük emeklilik fonlarından biri olarak biliniyor. Yılın üçüncü çeyreğinde fon…
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin enflasyonla mücadelesine ve Merkez Bankası'nın…
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.