Kredi çekerken nelere dikkat edilmeli? Konut Kredisi olsun, Taşıt Kredisi veya İhtiyaç kredisi kullanmadan öncesinde ise dikkat etmemiz gereken hususlar vardır. Eğer önceden kredi kullanmışsanız çoğu konu hakkında bilginiz vardır.
Bununla beraber keşke haberim olsa diye yakınmayın. Veya çok küçük de olsa bununla beraber bu tür konulardan zararda edebilirsiniz. Finanspara olarak bu konulara ve kredi almadan önce nelere dikkat etmeliyiz? İşte Detaylar Finanspara ile sizlerle…
Kredi almadan öncesinde ise bu çok önemli aylık ne kadar ödeyebiliriz ve kaç ay ödeyebiliriz diye kendi bütçemizi oluşturmamız gerekmekte ve bu çok önemli bir husus. Çünkü, ihtiyaç kredisi ve taşıt krediler ise sıralayacak olursak ise 6 ay, 12 ay, 24 ay,36 ay, 48 ay, 60 ay gibi, Konut kredi faizler ise 5 yıl ve 10 yıl için farklı faiz oranları uygulamaktadır.
Tabi Faiz karşılaştırması yaparken en önemli noktalardan bir tanesi de komisyon, expertiz, sigorta gibi masraflar faiz konusunda 1-2 puanın hesabını yaparken komisyon, sigorta gibi masraflar daha fazla masraf açıyor.
Aldığınız kredi miktarı da ayrıca yukarıda saydığım iki maddeyi etkilemektedir. Sonuçta ne kadar az kredi kullanırsanız o kadar fazla ödeme gücünüz ortaya çıkacak ve faiz oranları da bunlara mukabil düşecektir.
Tüm bu maddeleri göz önünde bulundurarak tüm bankalardan faiz oranları ve komisyon, sigorta, expertiz gibi ücretleri karşılaştırın. Bazen aynı bankanın farklı şubesi bile daha düşük oranlar verebiliyor. Ve kullandığınız kredi miktarına göre bazen faiz oranlarında dahi banka müdürüyle pazarlık yapabilirsiniz.
Bana kredi vermezler diye paniğe kapılıp tüm bankalara kredi başvurusunda bulunmayın. Bu sizin kredi skorunuzun düşmesine neden olur. Sonuçta alacağınız kredi tutarı gelirinizle endeksli olarak bağlıdır.
Her bankanın kredi sözleşmesi bulunmaktadır. Ve kredi hakkındaki tüm şartlar ve masraflar yazmaktadır. Kredi kullanmadan önce bu sözleşmeyi imzalatırlar. Bu sözleşmeyi 1 Gün alıp okuma hakkınız var. Bu sözleşmeleri mutlaka okuyunuz.
Bu yayın en son değiştirildi 13 Şubat 2020 17:20
Solana'nın Kuruluşu ve Temel Özellikleri ($SOL) Solana, 2020 yılında Anatoly Yakovenko tarafından kurulan bir blok…
Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir? Günümüzde, finansal piyasalarda dijital varlıkların önemi arttıkça, Bitcoin…
Kredi faiz oranlarının düşmesi, birçok faktörün bir araya gelmesiyle mümkün olabilir. Merkez Bankası'nın temel faiz…
Resmi Gazete'de "Turizm Amaçlı Konut Kiralama ve Bazı Kanunlarda Değişiklik" kanunu yayımlandı ve yürürlüğe girdi.…
Japon Emeklilik Fonu, dünyanın en büyük emeklilik fonlarından biri olarak biliniyor. Yılın üçüncü çeyreğinde fon…
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin enflasyonla mücadelesine ve Merkez Bankası'nın…
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.