İhtiyaç Kredisi İle Pratik Krediler Arasındaki Fark Nedir? Her banka ihtiyaç kredisi ürünü kullandırıyor. Kişiler maaşlarına göre ödeyebilecekleri taksit tutarlarını belirliyor ve kullanacağı kredi limitini bankaya iletiyor. Eğer kişinin KKB notunda herhangi bir sorun yok ise ve sigortalı olarak bir işte çalışıyor ise kredi kullanmasında herhangi bir sakınca görülmüyor. Ancak KKB notu kötü olan, işi olmayan ya da sigortası yapılmayan kişilerin ihtiyaç kredisi çekme hayalleri suya düşebiliyor. Bankalar da kredi notu düşük olan, resmi bir geliri olmayan ya da sigortası yapılmayan kişileri de finanse edebilmek amacı ile gelir belgesiz, koşulsuz şartsız kredi kampanyasını başlattı. Yani bu kredilere direkt olarak internet bankacılığından başvuru yapmak mümkün.
Bu kredilerdeki asıl amaç herhangi bir düzenli gelire sahip olmayan kişileri finanse etmek. Genellikle daha fazla müşteri sayısına erişmek isteyen bankalar bu ürünlerini tanıtıyor. Kefilsiz ve gelir belgesiz krediler yalnızca internet bankacılığından, ATM’lerden ya da çağrı merkezlerinden kullanılıyor. dolayısıyla kredinin çekileceği bankada müşteri kaydının olması şart. eğer müşteri kaydı yok ise öncelikli işlem şubeye giderek müşteri kaydı oluşturmak ve internet bankacılığını kullanmaya başlamak. Ardından internet bankacılığı aracılığı ile bu krediye başvuru yapılabiliyor. Genellikle bu kredilere başvurular aynı gün içinde sonuçlandırılıyor. Sonuçlanan krediler de yine müşteri onayı ile direkt hesaba aktarılabiliyor. Ancak bu krediler için önemli olan kredi notu. Yani bu krediler kredi notu düşük olan kişilere tanımlanmıyor.
Gelir belgesiz krediler genellikle orta ölçekli bankalar tarafından veriliyor. Ancak bunun yanında müşteri sayısını artırmak isteyen büyük bankalar da gelir belgesiz kredi kampanyasını sağlıyor. İş Bankası, TEB, Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası gibi bankalar bu kredileri en sık kullandıran bankalardan. Daha önce kanuni takip yaşamamış olan ve kredi notu yeterli düzeyde bulunan kişiler, gelir beyan etmeden de bu bankalardan kredi kullanabiliyor. Genellikle bu kredilerin limiti 20 bn TL’yi geçmiyor. Ayrıca 48 ay vade seçeneği de bulunuyor. Bu rakamın üzerindeki taleplerde bankalar gelir belgesi talep edebiliyor.
Bu yayın en son değiştirildi 13 Ağustos 2018 22:57
Solana'nın Kuruluşu ve Temel Özellikleri ($SOL) Solana, 2020 yılında Anatoly Yakovenko tarafından kurulan bir blok…
Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir? Günümüzde, finansal piyasalarda dijital varlıkların önemi arttıkça, Bitcoin…
Kredi faiz oranlarının düşmesi, birçok faktörün bir araya gelmesiyle mümkün olabilir. Merkez Bankası'nın temel faiz…
Resmi Gazete'de "Turizm Amaçlı Konut Kiralama ve Bazı Kanunlarda Değişiklik" kanunu yayımlandı ve yürürlüğe girdi.…
Japon Emeklilik Fonu, dünyanın en büyük emeklilik fonlarından biri olarak biliniyor. Yılın üçüncü çeyreğinde fon…
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin enflasyonla mücadelesine ve Merkez Bankası'nın…
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.