Başkent’te 7 Haziran genel seçimleri sonrası koalisyon tartışmaları devam ederken, hükümet genel istihdam başta olmak üzere gerçekleşen seçim beyannamesinde vadettiği sözleri hayata geçirmeye başlıyor. Geçtiğimiz sene 1 milyon 400 bin insana iş seçeneği sunan hükümet, bu seneyi adeta istihdam yılı olarak açıkladı. Bu alanda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2015 ile 2016 senesine yönelik çok güncel ve yeni bir istihdam eylem planı hazırladığı belirtiliyor.
Ayrıca bu senenin tamamı için ortalama 3 milyar TL’lik bir finansal rakam öngörülen bu eylem planında, genç işsizler için de nitelikli bir iş imkânı hazırlığı yapılıyor.
İstihdam eylem planı çerçevesinde çılgın projeler sunulacağı belirtilirken bazı işverenlerin kursiyere yapacakları harcamaları ise vergi matrahından düşüleceği ifade ediliyor. Önümüzdeki temmuz ayına kadarki süre diliminde başvuran bazı işyerlerinin eğitim faturasını ise yaklaşık 1 sene süresince devletin gerçekleştireceği belirtiliyor.
Ülkedeki gençlerin kayıt dışı çalışmasının da büyük ölçüde önüne geçileceği ifade ediliyor. Yine ülke genelindeki gençlere iş aramak için yardım, genel kariyer planlaması, eşleştirme, danışmanlık hizmetleri de sunulacağı ifade ediliyor. Yine genç bayanlar başta olmak üzere ülke genelinde işgücü uyum programından faydalananlara da rehberlik ve danışmanlık gibi önemli hizmetlerin sunulacağı da belirtiliyor.
Şehir merkezi dışında bulunan bazı kırsal kesimlerdeki birçok gencin de eğitim ve uyum programlarından faydalanabilmesi için İŞKUR birçok köyde de gelişmiş mobil hizmet birimleri oluşturacağı ve sigorta primi için işveren desteğinin hem belirli bir oranı hem de süresi genişletildiği ifade ediliyor. Yine genel KOBİ desteklerinde de birçok genç girişimciye de öncelik sunduğu belirtiliyor.
Ülke genelindeki gençlerin istihdam sağlayabilmeleri adına öncelikli düşünülen esnek bazı iş modelleri mevzuata ekleneceği belirtiliyor. Ayrıca genel olarak Kadın Girişimciliği Programı da hayata geçileceği belirtiliyor. Ülke genelinde birçok meslek kurslarında bulunan kadınların günlük hayatını kolaylaştıracak hamleler yapılacak. Ayrıca çocuklar için kaliteli ve çok hesaplı kreşler de ülke genelinde yaygınlaştırılacağı ifade ediliyor.
Bu uygulamalar ile birlikte devlet, işsizlik oranını 2023 yılına kadar yaklaşık yüzde 5 seviyesine düşürmeyi planlarken, genç olarak belirtilen işsizlik oranı ise, genel işsizliğe yakınlaştırılacak. İlerleyen dönemlerde işsizlik ile ilgili bu rakamların gerçekleşip gerçekleşmeyeceği ise şimdiden merak konusu oldu.
Bu yayın en son değiştirildi 21 Haziran 2015 20:52
Solana'nın Kuruluşu ve Temel Özellikleri ($SOL) Solana, 2020 yılında Anatoly Yakovenko tarafından kurulan bir blok…
Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir? Günümüzde, finansal piyasalarda dijital varlıkların önemi arttıkça, Bitcoin…
Kredi faiz oranlarının düşmesi, birçok faktörün bir araya gelmesiyle mümkün olabilir. Merkez Bankası'nın temel faiz…
Resmi Gazete'de "Turizm Amaçlı Konut Kiralama ve Bazı Kanunlarda Değişiklik" kanunu yayımlandı ve yürürlüğe girdi.…
Japon Emeklilik Fonu, dünyanın en büyük emeklilik fonlarından biri olarak biliniyor. Yılın üçüncü çeyreğinde fon…
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin enflasyonla mücadelesine ve Merkez Bankası'nın…
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.