Günümüzde, çoğu Windows kullanıcıları 64-bit işletim sistemi kullanmaktadırlar. Buna rağmen, hala Google Chrome 32-bit versiyonunu kullanmaya devam eden bir çok Windows kullanıcıları bulunmaktadır. 64-bit işletim sistemi ile çalışan Windows için, 32-bit versiyonu yerine, Google Chrome 64-bit versiyonunu kullanmak hem hız hem de performans açısından avantaj sağlayacaktır. Fakat, Google Chrome 64-bit ve 32-bit arasındaki farklar çok olmadığı da bir gerçektir.
2 Versiyon Arasındaki Farklar
Öncelikle, bu iki versiyonun çok farklı olmadığını söylemekte yarar vardır. En çok göze çarpan farklar hız, süreklilik ve güvenlik farklarıdır. Google Chrome 64-bit ve 32-bit arasındaki performans karşılaştırıldığında, Peacekeeper’in verileri göz önüne alındığında Google Chrome 64-bit versiyonunun daha başarılı olduğu açıktır. Bu iki versiyon tarafından, web uygulamalarının ne kadar hızlı açıldığına bakıldığında ve herhangi bir takılma olmadan, problemsiz bir şekilde uygulamaları çalıştırıp çalıştırmadıklarına bakıldığında, Google Chrome 64-bit versiyonunu bir kez daha liderliği almaktadır.
Daha hızlı ve daha yüksek bir performansta çalışmaktadır. Grafik performansına bakıldığında ise, MotionMark’ın verilerine göre, Google Chrome 64-bit’in daha yüksek bir grafik performansı ile çalıştığı görünmüştür. Şu ana kadar, 64-bit versiyonunun her açıdan daha iyi olduğu aşikar. RAM tüketimine bakıldığında ise, 32-bit versiyonunu daha az RAM harcamaktadır. Google Chrome 64-bit versiyonu hemen hemen 32-bit’in iki katı kadar RAM harcamaktadır. Ama bunun çok büyük sıkıntılar çıkarmayacağını söylemekte fayda vardır.
İki versiyona bakıldığında, çok ciddi farkların olmadığı açıktır. Google Chrome 64-bit ve 32-bit arasındaki farklar, daha çok hız, süreklilik ve güvenlik ile ilgilidir. 64-bit, daha güvenli olduğundan dolayı, çökme olasılığında da bir azalma görülmektedir. Performans bakımından farkların olduğu, ama bunların çok büyük bir fark yaratmadığı söylenebilir. Ama genel olarak bakıldığında, 64-bit versiyonunun daha güvenli oluşu ve çökme riskini ciddi oranda azaltması, 64-bit versiyonuna geçmek için yeterlidir.
Bu yayın en son değiştirildi 14 Şubat 2020 09:13
Solana'nın Kuruluşu ve Temel Özellikleri ($SOL) Solana, 2020 yılında Anatoly Yakovenko tarafından kurulan bir blok…
Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir? Günümüzde, finansal piyasalarda dijital varlıkların önemi arttıkça, Bitcoin…
Kredi faiz oranlarının düşmesi, birçok faktörün bir araya gelmesiyle mümkün olabilir. Merkez Bankası'nın temel faiz…
Resmi Gazete'de "Turizm Amaçlı Konut Kiralama ve Bazı Kanunlarda Değişiklik" kanunu yayımlandı ve yürürlüğe girdi.…
Japon Emeklilik Fonu, dünyanın en büyük emeklilik fonlarından biri olarak biliniyor. Yılın üçüncü çeyreğinde fon…
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin enflasyonla mücadelesine ve Merkez Bankası'nın…
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.