İçindekiler
Gerilla Marketing Nedir? Gerilla marketing diğer adıyla gerilla pazarlama, firmaların ve markaların ilginç yöntemler ve düşük bütçeler kullanarak reklamlarını yapmasıdır. Bu pazarlama ve reklam çalışmasında hedef kitlenin dikkatini çekmek için kolay hatırlanan ve kişiselleştirilen farklı yöntemler öne çıkar. Bu kapsamda gerilla pazarlamanın ana hedefinde ultra bir hayal gücü kullanılır. Düşük bütçeler ile kullanılması daha alışkın olunan bir değer gibi görülse dahi gerilla pazarlama yöntemini büyük bütçelere sahip markalar da kullanabilirler. Yüksek bütçeye sahip büyük markaların da bu pazarlama yöntemini kullanıyor olması başlı başlına yöntemin etkinliği açısından verimini ve önemini ortaya koymaktadır.
Gerilla marketing genellikle işlek sokaklar ve alışveriş merkezleri gibi halka açık ve kalabalık alanlarda yapılır. Bu pazarlama yöntemi markaların bilboardlar veya panolarda kullandıkları doğrudan reklamların yerini alarak insanlarla ile iletişim kurulmasını kolaylaştıran bir konumdadır. En önemli kural ise daima belirlenen hedef kitle ile duygusal yönden bir iletişim kurabilmek ve onu markaya çekebilmektedir.
Gerilla marketing yöntemlerinde sokakların kaldırımlarında, yaya geçitlerinde görülen yazılı ve görsel çalışmalar en çok kullanılan çalışmalardır. Otobüslerde 3 boyutlu grafiksel çalışmaların yanı sıra benzin pompalarında, içecek otomatlarında, çöp kutularında, tabelalarda veya ürün ile ilişkili olan çağrışımsal çalışmalarda gerilla marketing örnekleri kullanılır. Parfüm reklamı için metro tabelalarını kullanabileceğiniz gibi otobüslerdeki tutunma kollarında saat reklamlarını da görebilirsiniz.
Gerilla marketing çalışmaları uygulanma yöntemleri ve uygulanma alanları ile çeşitli faktörlerin göz önünde bulundurularak yapılması oldukça önemlidir.
Çevresel etmenlerin kullanılarak pazarlama yapılmasını gerçekleştirmek ve hedef kitle ile temasa geçebilmeyi sağlayan bir yöntemdir. Çevredeki tüm ögeler birer elemandır.
Sinsi pazarlama ile yapılan marketing çalışmasında dikkat çekme ve iyi niyet gibi kişisel algıların kullanılması söz konusudur. Burada markanın yapılan etkinlik ile doğrudan bir ilgisi yoktur. Marka doğrudan etkinliğin sponsoru olmaz ama arka planda çalışır.
Gizli pazarlama yöntemi ile yapılan bir pazarlama çalışmasını sinsi bir şekilde yönetme hedeflenir. İnsanlar söz konusu olan mal, ürün veya hizmet ile iletişim kurduklarında bu sürecin gizlilik ve titizlikle yürütülmesi önemlidir. İnsalar bunun bir pazarlama projesi olduğunu anladığında olumsuz tavırlar gösterebilirler.
Viral pazarlamada ise pazarlama elemanlarının ve sloganının bir kişiden başka bir kişiye aktarılacak şekilde organize olduğu pazarlama çalışmaları yapılır. Çünkü verilen mesaj yayıldıkça ve kitle atttıkça pazarlamanın etkinliğini ve markanın bilinirliği de artış gösterecektir.
Sokakta pazarlama yöntemi canlılığı ve kalabalığı hedefleyen bir pazarlama yöntemidir. Markanın ürün veya hizmetlerini sokakta dağıtarak pazarlama yeterlidir. Örneğin; arabalarda ve otobüslerde kullanılan yazılı ve görsel reklamlar bu pazarlama yöntemine en iyi örnektir.
Bu yayın en son değiştirildi 14 Şubat 2020 16:02
Solana'nın Kuruluşu ve Temel Özellikleri ($SOL) Solana, 2020 yılında Anatoly Yakovenko tarafından kurulan bir blok…
Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir? Günümüzde, finansal piyasalarda dijital varlıkların önemi arttıkça, Bitcoin…
Kredi faiz oranlarının düşmesi, birçok faktörün bir araya gelmesiyle mümkün olabilir. Merkez Bankası'nın temel faiz…
Resmi Gazete'de "Turizm Amaçlı Konut Kiralama ve Bazı Kanunlarda Değişiklik" kanunu yayımlandı ve yürürlüğe girdi.…
Japon Emeklilik Fonu, dünyanın en büyük emeklilik fonlarından biri olarak biliniyor. Yılın üçüncü çeyreğinde fon…
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin enflasyonla mücadelesine ve Merkez Bankası'nın…
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.