Fitch Ratings bugün yayınladığı raporda yer alan bilgide ise Türk İslami katılım bankaları için orta vadeli büyüme görünümlerinin, son aylardaki zorlu faaliyet ortamında yaşanan cansız büyümeye rağmen makul olduğunu bildirisinde bulundu.
Fitch, makul büyüme görünümünde hükümetin bunun beraberinde ise, İslami katılım bankaların toplam bankacılık sektörü içinde pazar payını 2025’e kadar 2016 9. aydaki yüzde 4,7’den yüzde 15’e çıkarma hedefinin etkili olduğunu vurgulamış oldu.
KOBİ’lere verilen yüksek krediler ve bilançolardaki döviz kredileri dikkate alındığında varlık kalitesi için aşağı yönlü risklerin devam ettiğini belirten Fitch, not verdiği İslami bankaların yabancı ana ortaklarının desteklerinde değişikliklere karşı hassas olduklarını da vurguladı.
Fitch, varlık kalitelerinde veya sermaye oranlarında keskin bir kötüleşmenin bankaların tek başlarına ayakta kalma profilleri için negatif olacağını ve Yaşayabilirlik notlarında bir indirime yol açabileceğini de ifade etmiş oldu.
[poll id=”4″]
Solana'nın Kuruluşu ve Temel Özellikleri ($SOL) Solana, 2020 yılında Anatoly Yakovenko tarafından kurulan bir blok…
Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir? Günümüzde, finansal piyasalarda dijital varlıkların önemi arttıkça, Bitcoin…
Kredi faiz oranlarının düşmesi, birçok faktörün bir araya gelmesiyle mümkün olabilir. Merkez Bankası'nın temel faiz…
Resmi Gazete'de "Turizm Amaçlı Konut Kiralama ve Bazı Kanunlarda Değişiklik" kanunu yayımlandı ve yürürlüğe girdi.…
Japon Emeklilik Fonu, dünyanın en büyük emeklilik fonlarından biri olarak biliniyor. Yılın üçüncü çeyreğinde fon…
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin enflasyonla mücadelesine ve Merkez Bankası'nın…
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.