Kredi derecelendirme kuruluşu olan Fitch “Küresel Ekonomik Görünüm” raporunda gelişmiş ekonomilere ilişkin olarak ise bu yıl için büyüme tahmininin yüzdesel miktarda 2,1’den yüzde 1,7’ye, gelişen ekonomilere ilişkin tahminin ise yüzde 4,4’den yüzde 4’e çekildiği belirtmiş oldu.
Diğer yandan küresel ekonomik büyüme için aralık ayındaki raporda yer alan yüzde 2,9 olan 2016 yılı büyüme beklentisinin ise yüzde olarak ise 2,5 seviyesine çekildiği kaydedilmiş oldu.
Bir önceki küresel ekonomik görünüm raporunu aralık ayında açıklaması yapan Fitch, aşağı yönlü revizyonların en çok gelişen ekonomilerdeki emtia üreticisi ülkelere ilişkin büyüme tahminlerinde yapıldığını belirtmiş oldu.
Raporda şu ifadelere yer verilmiş oldu:
“Gelişmekte olan ekonomiler içerisindeki heterojen yapıyı görmek gerekiyor. Gelişen ülkeler içerisinde Hindistan, Polonya, Türkiye ve Güney Kore büyük miktarda net emtia ithalatçısı durumunda. Bu ülkeler emtia fiyatlarındaki düşüşten yararlanmaya devam ediyor.”
RUS EKONOMİSİ BU YIL DA DARALMA GÖSTERECEK
Raporda 2016 yılı için Rusya’ya ilişkin büyüme tahminin beraberinde ise 0,5’ten yüzde eksi 1,5’e, Brezilya’nın büyüme tahminin ise yüzde eksi 2,5’ten yüzde eksi 3,5’e çekildiği belirtilmiş oldu.
Fitch’in raporunda yer alan bilgide ise, “Rusya’da düşük petrol fiyatları gelirleri azaltırken, konjonktürel mali politika sıkılaştırmasına sebep oluyor. Öte yandan yüksek faiz oranları ve gelirdeki azalış, tüketimi baskılıyor” ifadesine yer verilmiş oldu.
Brezilya’nın aşağı yönlü revizyonuna gerekçe olarak ise yer alan bilgide ise “artan politik belirsizlik, bozulan iş gücü piyasası ve kredi koşulları” gösterilmiş oldu.
Raporda Güney Afrika’nın bu yıl için ekonomik büyüme beklentisinin ise yüzde 1,7’den yüzde 1’e çekildiği belirtilirken, büyümedeki yavaşlamaya ve artan enflasyona dikkat çekildi.
ABD’nin bu yıl için ekonomik büyüme öngörüsü yüzdesel olarak ise 2,5’ten yüzde 2,1’e çekilirken, Çin’in büyüme öngörüsü ise yüzde 6,3’ten yüzde 6,2’ye revize edilmiş olundu.
[poll id=”2″]
Solana'nın Kuruluşu ve Temel Özellikleri ($SOL) Solana, 2020 yılında Anatoly Yakovenko tarafından kurulan bir blok…
Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir? Günümüzde, finansal piyasalarda dijital varlıkların önemi arttıkça, Bitcoin…
Kredi faiz oranlarının düşmesi, birçok faktörün bir araya gelmesiyle mümkün olabilir. Merkez Bankası'nın temel faiz…
Resmi Gazete'de "Turizm Amaçlı Konut Kiralama ve Bazı Kanunlarda Değişiklik" kanunu yayımlandı ve yürürlüğe girdi.…
Japon Emeklilik Fonu, dünyanın en büyük emeklilik fonlarından biri olarak biliniyor. Yılın üçüncü çeyreğinde fon…
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin enflasyonla mücadelesine ve Merkez Bankası'nın…
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.