Facebook Silinen Resimlere Ulaşma Günümüz teknoloji çağının en büyük sorunlarından biri de içerik saklama ve depolamanın kalıcılığı oldu. Bilgisayarlara, taşınabilir belleklere ve sosyal medya platformlarına yüklenen içerikler bazen kendiliğinden bazen de yanlışlıkla silinebiliyor. Kaybolan verilerin tamamen yok olması, bir daha asla ulaşılamayacak olması gibi sorunlar son yirmi yılın odaklandığı konular oldu. Milyar dolarların konuşulduğu teknoloji şirketleri bu sorun üzerinde çalışmalar yapmak durumunda kaldılar.
Özellikle en büyük sosyal medya platformu olan Facebook bu sorun üzerinde yenilikler getirmiş ve yüklediğiniz her verinin bir kopyasını saklamıştır. Paylaşımlarınız, fotoğraflarınız Facebook’un veri tabanında silinmiş olsa dahi saklanmaktadır.
Ne Yapılmalı?
Facebook oluşturduğu arşivleme sistemi ile verilerinizin bir kopyasını saklamış, kullanıcılarına arşive ulaşma imkanını sunmuştur. Bunun için önce Ayarlar sekmesine tıklamanız, açılan sayfadan yukarıda bulunan Genel sekmesine tıklamanız, ardından sekmenin en altında bulunan Facebook verilerinin kopyasını indir bağlantısına tıklamanız gerekmektedir. Son olarak açılacak olan sayfadan Arşiv indire tıklayarak verilerinizin bilgisayarınıza inmesini beklemeniz gerekecektir. Silinen resimlerinizde dahil tüm içeriklerinize ulaşabileceksiniz.
Silinenler Tekrar Yerine Konulabilir Mi?
Resimlerin yanında Facebook yanlışlıkla silinen mesajlara ve gönderilere ulaşma imkanını da sunmaktadır. Sayfada paylaşılan içerikler ve paylaşımlara da aynı yöntem kullanılarak ulaşılabilmektedir. İndirme işlemi tamamlandıktan sonra sıkıştırılmış dosya halinde gelen verileri açmanız ve dosya konumuna getirmeniz gerekmektedir. Ancak Facebook silinen içerikleri sayfanızda silindiği günün tarihiyle yerine koyma gibi bir seçenek geliştirmemiştir. Ulaşılabilecek olan içeriklerin yalnızca kopyasıdır. Ulaşılan içerikleri tekrar yeni içerik olarak paylaşmak mümkündür. Facebook veri tabanı arşiv indirildikten sonra yeni arşiv oluşturmaya devam edecektir. Gelecek bir tarihte yanlışlıkla silinen ya da silindikten sonra pişman olunan içerikler için yeniden arşiv indirmeye izin vermektedir. Böylece sanal dünyaya yüklenen içerikler kaybolmayacaktır.
Bu yayın en son değiştirildi 13 Şubat 2020 17:26
Solana'nın Kuruluşu ve Temel Özellikleri ($SOL) Solana, 2020 yılında Anatoly Yakovenko tarafından kurulan bir blok…
Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir? Günümüzde, finansal piyasalarda dijital varlıkların önemi arttıkça, Bitcoin…
Kredi faiz oranlarının düşmesi, birçok faktörün bir araya gelmesiyle mümkün olabilir. Merkez Bankası'nın temel faiz…
Resmi Gazete'de "Turizm Amaçlı Konut Kiralama ve Bazı Kanunlarda Değişiklik" kanunu yayımlandı ve yürürlüğe girdi.…
Japon Emeklilik Fonu, dünyanın en büyük emeklilik fonlarından biri olarak biliniyor. Yılın üçüncü çeyreğinde fon…
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin enflasyonla mücadelesine ve Merkez Bankası'nın…
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.