Elektrik sayaçlarının 25 ila 35 günü kapsayacak süreçte periyodik olarak okunarak, daha kısa veya uzun sürede fatura kesilmesinden kaynaklanan tüketici mağduriyetinin önüne geçilmesi kararlaştırıldı.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) yetkililerinden alınan bilgiye göre, elektrik dağıtım şirketlerinin sayaçları periyodik olarak 25 ila 35 günü kapsayacak süreçte okutup işlem yapmasına karar verildi. Böylece elektrik faturalarının 25 günden az 35 günden daha uzun dönemi kapsamayacak şekilde düzenlenmesi esas alındı.
Yoğun tüketici şikayetleri üzerine ilgili yönetmelikte değişiklik yapıldığını kaydeden yetkililer, uygulamayla faturaların aylık periyotları kapsayacak şekilde düzenlenebilmesine olanak sağlanacağını belirtti.
Mevzuatın gerektirdiği özel haller dışında aynı ay içerisinde birden fazla faturalama yapılmasına engel olacak yeni düzenlemeyle taksitlendirmeler hakkında da yenilikler öngörüldü.
TAKSİTLENDİRME YAPILABİLECEK
Yeni düzenleme, bir yılı geçmemek üzere 3 ay ve üzeri tüketim dönemlerini kapsayan faturalar için tüketicinin talep etmesi halinde vade farksız taksit uygulamasına imkan sağlamış oldu.
EPDK yetkilileri, küçük miktarlı borçlar nedeniyle tüketiciye açılan davalarda hukuki masrafların mağduriyete sebep olduğunu belirterek, bu durumun giderilmesi için yapılan değişiklikler konusunda şu bilgileri vermiş oldu:
“Yeni düzenleme, zamanında ödenmeyen borçlara ilişkin olarak, uygulamada tüketicilerin çok düşük miktardaki fatura bedelleri için yasal takibe alınıp vekalet ücreti ve icra masraflarının eklenerek mağdur edilmesini de engelleniyor. Şirketler tüketicileri icraya vermeden önce bazı yükümlülükleri yerine getirecek. Şirketlerin tüketiciler hakkında yasal yollara başvurabilmesi ve icra sürecini başlatabilmesi için artık, elektriğin fiilen kesilmesi, sözleşmenin feshedilmesi ve güvence bedelinin borçlara karşılık mahsup edilmesi gerekiyor.” diye açıklamalarda bulundu.
Solana'nın Kuruluşu ve Temel Özellikleri ($SOL) Solana, 2020 yılında Anatoly Yakovenko tarafından kurulan bir blok…
Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir? Günümüzde, finansal piyasalarda dijital varlıkların önemi arttıkça, Bitcoin…
Kredi faiz oranlarının düşmesi, birçok faktörün bir araya gelmesiyle mümkün olabilir. Merkez Bankası'nın temel faiz…
Resmi Gazete'de "Turizm Amaçlı Konut Kiralama ve Bazı Kanunlarda Değişiklik" kanunu yayımlandı ve yürürlüğe girdi.…
Japon Emeklilik Fonu, dünyanın en büyük emeklilik fonlarından biri olarak biliniyor. Yılın üçüncü çeyreğinde fon…
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin enflasyonla mücadelesine ve Merkez Bankası'nın…
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.