İçindekiler
E-Ticaret Nedir? Ne İşe Yarar? Günümüzde giderek yaygınlaşan teknoloji E-ticareti doğrudan etkileyerek yaygınlaşıyor. Peki E-ticaret nedir? E-Ticaret sistemi nasıl kurulur?
E-Ticaret açılımı elektronik ticaret olarak adlandırılır. Yani web sitesi kurarak, Mobil Aplikasyon üzerinden vb türevlerde ürünlerinizi satabilirsiniz. E-Ticaret çok basit gibi görünse de aslında göründüğü kadar kolay değildir. E-ticaret sitesi çok ilgi isteyen teknik bilgiler isteyen uzun bir yoldur. Bunları detaylı inceleyelim.
E-Ticaret sistemi için öncelikle ne satacağınıza karar vermelisiniz. Bu aşamadan sonra hedef kitlenize nasıl erişeceksiniz. Yani müşterileriniz size web siteniz üzerinden, mobil aplikasyon üzerinden, sosyal medya hesaplarınızdan mı? Erişecek bu aşamada buna karar vermelisiniz. Web sitesi olarak kararınızdan sonra sitenizin hazır sistem mi? Veya sıfırdan kodlama yaparak mı? Buna karar vermelisiniz.
Çok can alıcı bir soru bana göre. Genelde hazır sistemlere özenip alan firmalar oluyor ancak işi biraz çözdükten sonra hazır sistemler çok geniş bir özgürlüğe sahip olmadıklarını anlarlar. Çünkü siteniz üzerinde ciddi bir değişiklik yapmak istediklerinde hazır sistem olduğu için açık kaynak olmadığından dolayı pek bir değişiklik yapamazlar. Bu genelde e-ticarette yapılan yanlışların başında gelmektedir. Hazır sistem hiç bir projede açıkçası önermiyorum. Çünkü gelişen teknoloji ile beraberinde sizde yenilikler ve kolaylıklar yapmak isteyeceksiniz. Ancak müdahale yapma şansınız hazır sistemlerde çok azdır. Müdahale şansınız olsa bile Hazır sistemi size sunan firma ufak bir değişiklikte ciddi paralar isteyecektir. Bir yerden sonra ise pes etme noktasına mutlaka geleceksiniz.
Diğer bir faktör ise kusursuz kodlama, hız, kodların özgünlüğüdür. Google en çok dikkat ettiği noktalardan biriside Hız ve Özgünlüktür. Kısacası size özel kodlanmış bir sistemin faydalarını açıkçası saymakla bitmez.
E-Ticaret’te en önemli faktörler arasında yer alan bir unsur ise Seo’dur. Seo kendi içinde On page seo ve Off page seo olarak adlandırılmaktadır. Ancak On page seo diye sıralama yaparsak SEO’nun %70’i On Page Seo’dur. Yani site içi optimizasyondur. Bunlar örnek verecek olursak neler?
gibi gibi nedenler sıralama yapılabilir.
Bu yazımızda kısaca E-Ticarette seçilen sistemlerin artı ve eksi yönlerini, Site içi seo ve site dışı seo nedir bunlara değindik. Soru ve görüşleriniz için konuya yorum yazarak en kısa süre içerisinde sizlere yanıtlamaya çalışacağız.
Bu yayın en son değiştirildi 9 Mart 2020 11:58
Solana'nın Kuruluşu ve Temel Özellikleri ($SOL) Solana, 2020 yılında Anatoly Yakovenko tarafından kurulan bir blok…
Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir? Günümüzde, finansal piyasalarda dijital varlıkların önemi arttıkça, Bitcoin…
Kredi faiz oranlarının düşmesi, birçok faktörün bir araya gelmesiyle mümkün olabilir. Merkez Bankası'nın temel faiz…
Resmi Gazete'de "Turizm Amaçlı Konut Kiralama ve Bazı Kanunlarda Değişiklik" kanunu yayımlandı ve yürürlüğe girdi.…
Japon Emeklilik Fonu, dünyanın en büyük emeklilik fonlarından biri olarak biliniyor. Yılın üçüncü çeyreğinde fon…
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin enflasyonla mücadelesine ve Merkez Bankası'nın…
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.