Reklam
Forex Haberleri

Döviz Borsalarında Nasıl İşlem Yapılır?

Reklam
Reklam

Döviz Borsalarında Nasıl İşlem Yapılır? Döviz cinsinden alım-satım işlemi yapmak bir para biriminin başka bir para birimine dönüştürülmesi olayıdır. Döviz alım satımı pek çok farklı para birimi ile yapılabilir. Örnegin Tl-Dolar, Tl-Euro, Euro-Sterlin vb. Döviz alım satım işleminde temel faktör kişinin piyasayı, ekonomik göstergeleri ve döviz kurunda ekonomi kadar etkili olan siyasi gelişmeleri takip ederek kazanç sağlamasıdır.

Bunun için yatırım yapılmadan önce kişinin piyasayı yorumlayabilecek düzeyde bilgi sahibi olması gerekir. Örneğin faiz kararı, enflasyon oranı ve işsizlik oranı gibi göstergeler hakkında fikir sahibi olmalıdır ve yatırım yaparken her zaman risk faktörünü de göz önünde bulundurarak döviz alım satım işlemlerini gerçekleştirmelidir.

Altın Cinsinden Alım Yapma

Altın cinsinden yapılan işlemlerde de etkili olan faktörler döviz kurunu etkileyen faktörlere paralel olarak yakınlık gösterir. Örneğin döviz kurunun yukarı yönlü hızla hareket ettiği durumlarda her zaman olmasa da altın fiyatları da yukarı yönlü hareket göstermektedir.

Döviz Borsalarında Nasıl İşlem Yapılır? Altın fiyatlarını etkileyen en önemli faktörler ise Para politikaları ve fed konuşmaları, enflasyon, arz talep dengesi, ekonomik veriler, para birimi hareketleri gibi durumlardır. Altın alımında unutulmaması gereken durum ise eğer banka üzerinden mobil işlem yapılıyorsa hesaba alınan altın gram olarak alınabilir.

Parite Nedir, Nasıl Yapılır

Parite Nedir? iki ülke parasının karşılıklı değeridir ve parite üzerinden de işlem yapılabilmektedir. Parite işlemini belirleyen faktörler ise daha çok dikkat gerektirmektedir çünkü parite yaparken birden fazla ekonomik gösterge takip edilecektir. Örnekle açıklamak gerekirse şu anda Dolar/Euro paritesi 1.136 seviyesindedir. Yani Euro Dolardan 1.136 kat daha değerlidir.

Related Post

 Örneğin doların anlık hızla değerlendiği euronun ise ekonomik verilere bağlı olarak düştüğü anda parite 1.125 e gerileyebilir. Bu durumda yatırımcı dolardaki parasını euro cinsine dönüştürür ve tekrar euronun değerlenmesini bekler. Bir süre sonra euro değerlenip parite 1.15 seviyesine geldiğinde euro cinsindeki parasını tekrar dolara geçirir ve mevcut dolar miktarını parite yoluyla artırabilir. Tabi bu durum da yüksek risk içermektedir.

 Not :

  1-) Döviz, altın alım-satım, parite işlemi yaparken işlemin nasıl yapıldığının öğrenilmesi için sanal olarak ınternet üzerinden demo işlemler yapılmalıdır.

 2-) Borsa her zaman risk içermektedir. Bu yüzden veriler dikkatle incelenmeden işlem yapılması önerilmez.

 3-) İşlemler yapılırken bankaların makasları dikkate alınmalıdır.

Bu yayın en son değiştirildi 2 Mart 2020 16:33

Reklam
Finanspara

Finanspara Ekonomi haberleri ve para dünyası

Paylaş
Tarafından yayınlandı
Finanspara

yakın zamanda Gönderilenler

Solana Coin: Yolculuğu, Projeleri ve Piyasa Performansı

Solana'nın Kuruluşu ve Temel Özellikleri ($SOL) Solana, 2020 yılında Anatoly Yakovenko tarafından kurulan bir blok…

11 ay Önce

Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir?

Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir? Günümüzde, finansal piyasalarda dijital varlıkların önemi arttıkça, Bitcoin…

11 ay Önce

Türkiye’de Geçmiş Yıllarda Yaşanan Krizler Çerçevesinde Faiz Politikası

Kredi faiz oranlarının düşmesi, birçok faktörün bir araya gelmesiyle mümkün olabilir. Merkez Bankası'nın temel faiz…

1 sene Önce

Airbnb’ye Yönelik Yasal Düzenlemeler Yapıldı

Resmi Gazete'de "Turizm Amaçlı Konut Kiralama ve Bazı Kanunlarda Değişiklik" kanunu yayımlandı ve yürürlüğe girdi.…

1 sene Önce

Japon Emeklilik Fonu 4,5 Milyar Dolar Zarar Açıkladı

Japon Emeklilik Fonu, dünyanın en büyük emeklilik fonlarından biri olarak biliniyor. Yılın üçüncü çeyreğinde fon…

1 sene Önce

Merkez Bankası 2023 Yılı Enflasyon Tahminini Güncelledi

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin enflasyonla mücadelesine ve Merkez Bankası'nın…

1 sene Önce
Reklam

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.