Call Center İşi Kurmak ve Kazançlar Telekominasyon sektörünün hızla gelişmesi ile iş yapma süreçlerinde önemli değişiklikler yaşanıyor, teknolojilerin imkanlarını sonuna kadar kullanan firmalar kendi faaliyetlerinin dışındaki işleri dünyanın bir ucundaki firmalara yaptırabiliyorlar. Bu yeni iş yapma biçimlerinden biri de; Dış Kaynak Kullanımı (Outsourcing) olup, gelişmekte olan ülkelerdeki girişimciler için yeni bir sektör oluşturuyor.
Çağrı Merkezi Hizmetleri (Call Center Services): Firmalar müşterilerine daha iyi hizmet verebilme yolunun Çağrı Merkezlerinden geçtiğini biliyor. Fakat bu oluşumu kendi bünyelerinde gerçekleştirmeleri hem pahalı hem de istenilen ölçüde profesyonel olmuyor. Bu yüzdende sadece bu iş alanında faaliyet gösteren firmalara bu işi devredilebiliyor.
Çağrı Merkezleri Türkiye’de çok yaygın olmamasına rağmen, gelecek dönemde olmazsa olmaz müşteri hizmetlerinin başında geleceği muhakkak çünkü müşteri doğal olarak satın aldığı ürünün veya hizmetin arkasında onu destekleyen bir kurumun olduğunu görmek istiyor.
Çağrı merkezlerinin sağladığı teknik desteğin içinde, ürün hakkında akla gelebilecek her türlü teknik bilgi, ürünle ilgili problemlerin çözümü, abonelik ilişkisi varsa süregelen ödeme bilgileri hakkında bilgi verilmesi bulunuyor.
Her yıl ortalama %30 oranında büyüyen ‘Call Center’ sektöründen Hindistan yılda 40 milyar dolar kazanıyor.
Türkiye genç ve eğitimli nüfus yapısı bu iş için çok uygun. Yatırım maliyeti düşük ve getirisi yüksek bir sektör. İşsizlikle, önemli bir mücadele yöntemi olabilir. İnsan kaynakları, havayolu şirketleri, turizm acenteleri gibi binlerce oluşum bu yönde hizmet talep ediyor.
Birkaç yıl öncesine kadar milyon dolarlık yatırım gerektiren çağrı merkezi kurmanın maliyeti hızla düşüyor. Küçük ölçekli bir çağrı merkezi kurmanın maliyeti 40 ile 50 bin TL arasında değişiyor. Gelişmiş ülkelerde nüfusun yüzde 1’i gibi büyük bir oranın çağrı merkezlerinde çalışıyor, Türkiye’de ise bu oranın on binde bir. Yatırım maliyetinin düşmesi, küçük ölçekli firmaları bu alana kaydıracak.
Bu yayın en son değiştirildi 18 Şubat 2020 13:29
Solana'nın Kuruluşu ve Temel Özellikleri ($SOL) Solana, 2020 yılında Anatoly Yakovenko tarafından kurulan bir blok…
Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir? Günümüzde, finansal piyasalarda dijital varlıkların önemi arttıkça, Bitcoin…
Kredi faiz oranlarının düşmesi, birçok faktörün bir araya gelmesiyle mümkün olabilir. Merkez Bankası'nın temel faiz…
Resmi Gazete'de "Turizm Amaçlı Konut Kiralama ve Bazı Kanunlarda Değişiklik" kanunu yayımlandı ve yürürlüğe girdi.…
Japon Emeklilik Fonu, dünyanın en büyük emeklilik fonlarından biri olarak biliniyor. Yılın üçüncü çeyreğinde fon…
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin enflasyonla mücadelesine ve Merkez Bankası'nın…
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.