Reklam
Araştırma İnceleme

Bankaların Kiralık Kasa Ücretleri 2016

Reklam
Reklam

Bankaların Kiralık Kasa Ücretleri 2016

Bankaların Kiralık Kasa Ücretleri 2016 Değerli eşya ve belgelerin, depolanabilir bilgilerin, maddi ve manevi kıymeti olan ve kişi için önem arz eden metaların korunması ve güvende olmasının en önemli yöntemlerinden birisi kuşkusuz ki kiralık kasalardır. Büyük ölçekte bankaların süre bazlı kullanım ücreti koyduğu kiralık kasa uygulamaları üstün güvenirlikli bir binada, ikili anahtar mekanizmasına sahip değişik ebatlarda ki kasalarda kişi bilgilerine sadık kalınarak yapılacak sözleşmeden sonra başlamakta olup, kiralayan; korunmasını talep ettiği eşyanın ebatlarına göre genellikle kullanma sunulan üç farklı büyüklükteki kasalardan birini kiralar. Bu kasalar büyük, orta ve küçük ebatlarda olup kiralama ücretleri bu ebatlara göre değişiklik gösterir. Kiralanacak olan kasanın bir anahtarı banka yönetiminde diğer anahtar ise kiralayacak olan kişide muhafaza edilmektedir. Kiralayan taraf kasanın yetkisini bir başka kişiye de vermek veya devretmek isterse sözleşmede bunu belirtmekle yükümlüdür. Banka yönetimi kiralanan kasanın içerisindeki eşyanın ne olduğunu öğrenme yetkisine sahip değildir, bununla birlikte anahtarların her birisi diğer tarafta olduğundan kasanın tek taraflı açılma imkanı da ortadan kalkmaktadır

Bankaların Kiralık Kasa Ücretleri Ne Kadar
Kiralama bedelleri kiralanan günden itibaren aşağıda verilen fiyatlardan yıllık kira tutarından gündeliğe indirgenmesi ve kalan sürenin çarpımıyla hesaplanmaktadır. (Örnek: A bankası Küçük Boy Kasa Kiralama Fiyatları 200/365 = 0. 547kr/gün * kiralanan günden sene sonuna geri kalan günler =Kira Bedeli bulunur). Banka yönetimleri; sözleşme yapılan taraftan zaman bazlı ve bir defaya mahsus senelik depozito talep etmektelerdir. Bu depozito kiralama süresi tamamlandığında kiralayan tarafa geri ödenmektedir. Bununla birlikte bankalar müşterilerine ödemeler konusunda belirli kolaylıklar da sağlayabilmektedir.

2016 yılı kiralık kasa fiyatları ve yıllık depozito fiyatları bankalara göre değişiklik göstermekte olup ağırlıklı ortalama fiyatlar şu şekildedir;

Banka KÜÇÜK BOY KASA ORTA BOY KASA BÜYÜK BOY KASA DEPOZİTO FİYATLARI

A BANKASI 200 250 350 250

B BANKASI 250 275 375 250

Related Post

C BANKASI 300 320 400 275

D BANKASI 325 400 450 300

E BANKASI 225 255 325 225

Fiyatlar 2016 yılının Ocak ayı içerisinde belirlenmiş olup Türk Lirası olarak belirtilmiştir. Bu fiyatlara Banka Sigorta Muamele Vergileri (BSMV) dahil edilmemiş olup bankalar sözleşmelerinde ücret ve komisyonlarında bunu talep edebilirler.

 

Bu yayın en son değiştirildi 10 Şubat 2018 02:36

Reklam
Finanspara

Finanspara Ekonomi haberleri ve para dünyası

Paylaş
Tarafından yayınlandı
Finanspara

yakın zamanda Gönderilenler

TÜİK 2024 4. Çeyrek İş Gücü Verilerini Açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılı 4. çeyreğine ait iş gücü istatistiklerini paylaştı. Mevsim etkisinden…

2 ay Önce

xAI Grok 3 Modelini Tanıttı

Elon Musk’ın yapay zeka girişimi xAI, en yeni modeli Grok 3’ü duyurdu. Musk, modelin önceki…

2 ay Önce

Metaplanet’ten Bitcoin’e Büyük Yatırım Hamlesi

Kripto para piyasasında yeni haftanın başlangıcı yatırımcılar için dalgalı bir seyirle ilerliyor. Toplam piyasa değeri,…

2 ay Önce

Petrol Fiyatlarında Düşüş Yaşanıyor

Petrol fiyatları, Rusya ve Ukrayna arasındaki barış müzakerelerinin hız kazanması ve bu sürecin küresel petrol…

2 ay Önce

Solana Coin: Yolculuğu, Projeleri ve Piyasa Performansı

Solana'nın Kuruluşu ve Temel Özellikleri ($SOL) Solana, 2020 yılında Anatoly Yakovenko tarafından kurulan bir blok…

1 sene Önce

Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir?

Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir? Günümüzde, finansal piyasalarda dijital varlıkların önemi arttıkça, Bitcoin…

1 sene Önce
Reklam

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.