Reklam
Kategoriler Bankacılık

Bankacılar itiraz etti

Reklam
Reklam

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, tüketicilerin talebi üzerine getirilmekte olan aidatsız kredi kartıyla taksitli alışveriş yapılabilmesini sağlamış olacak düzenleme için çalıştıklarını bildirisinde bulunuldu. Bakan Tüfenkci, TBMM’de gazetecilerin, kredi kartı aidatları sebebiyle tüketicilerden gelen şikâyetleri hatırlatması üzerine bu konuyla ilgili olarak daha önce hayata geçirilen aidatsız kart düzenlemesini anımsamasında bulundu.

Tüfenkci, aidat alınan kartlar dışında bankaların bir de aidatsız kart çıkarmak durumunda olduklarını açıklaması yaparken, bu kartla ilgili de şikâyetler geldiğinin altını çizdi. Tüfenkci, aidatsız kredi kartıyla ilgili bu kez de “taksit yapılamıyor” şeklinde şikâyetler aldıklarını belirtirken, bunun üzerine bu kartlarla da 3-4 taksitle alışveriş imkânı getirmek için çalışma başlattıklarını ifadelerine ekledi.

“İYİ NİYETLİ GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR”

Aidat alınan diğer kredi kartlarında ise bir çok farklı uygulamalar olduğunu belirtirken, aidatsız karta 3-4 taksit getirilmesinin diğer kartlarla aynı rakama taşınacakları anlamına gelmediğini belirten Tüfenkci, “İyi niyetli görüşmeler aşamasındayız. Henüz alınmış bir karar yok. Çalışmalarımız sürecek” açıklaması yaptı.

-Bankalararası Kart Merkezi verilerine göre yapılan bilgilendirmede ise, 2015’in ilk dokuz ayında kredi kartı ile yapılan ödeme % 14 büyüme gösterdi.

-BDDK verileri ve analizlerine göre Kasım 2015 itibarıyla kredi kartlarıyla yapılan taksitsiz harcama 42.3 milyar lira.

-Aynı dönemde taksitli kredi kartları ile yapılmakta olan toplam taksitli harcama tutarı ise 17.4 milyar lira rakamında.

Related Post

-Bankalararası Kart Merkezi verileri ve incelemesine göre, 2015’in ilk dokuz ayında kredi kartı ile yapılmakta olan ödeme % 14 büyüme göstermiş oldu.-BDDK verilerine göre Kasım 2015 itibarıyla kredi kartlarıyla yapılmakta olan taksitsiz harcama 42.3 milyar lira.-Aynı dönemde taksitli kredi kartları ile yapılan toplam taksitli harcama tutarı ise 17.4 milyar lira düzeyinde yer aldı.

BANKACILARIN REKABET AÇISINDAN İTİRAZLARI OLDU

Tüfenkçi, bankacıların rekabet açısından itirazları olduğunun belirtirken, görüş sordukları kurumları tarafından da, “Aidatsız kart çıkarıldıktan sonra, diğer kartlardaki imkânlar buraya taşınırsa haksız rekabet olur diye belirtilirken. Bu, bankaların kendisine bırakılsın. Rekabet açısından uygun görürlerse zaten bu karta bazı özellikler yüklemek isteyebilirler. Bırakılsın bankalar kendiliğinden taksit getirsin” görüşlerinin dile getirildiğini aktarmış oldu.

AİDATSIZ KART ŞARTI KONULMUŞTU

BDDK, bankalara müşterilerine aidatsız kredi kartı seçeneğin yanında sunmaları için şart koşmuş ve uygulama başlamıştı.

[poll id=”12″]

Bu yayın en son değiştirildi 7 Ocak 2016 09:48

Reklam
Finanspara

Finanspara Ekonomi haberleri ve para dünyası

Paylaş
Tarafından yayınlandı
Finanspara

yakın zamanda Gönderilenler

Solana Coin: Yolculuğu, Projeleri ve Piyasa Performansı

Solana'nın Kuruluşu ve Temel Özellikleri ($SOL) Solana, 2020 yılında Anatoly Yakovenko tarafından kurulan bir blok…

11 ay Önce

Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir?

Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir? Günümüzde, finansal piyasalarda dijital varlıkların önemi arttıkça, Bitcoin…

11 ay Önce

Türkiye’de Geçmiş Yıllarda Yaşanan Krizler Çerçevesinde Faiz Politikası

Kredi faiz oranlarının düşmesi, birçok faktörün bir araya gelmesiyle mümkün olabilir. Merkez Bankası'nın temel faiz…

1 sene Önce

Airbnb’ye Yönelik Yasal Düzenlemeler Yapıldı

Resmi Gazete'de "Turizm Amaçlı Konut Kiralama ve Bazı Kanunlarda Değişiklik" kanunu yayımlandı ve yürürlüğe girdi.…

1 sene Önce

Japon Emeklilik Fonu 4,5 Milyar Dolar Zarar Açıkladı

Japon Emeklilik Fonu, dünyanın en büyük emeklilik fonlarından biri olarak biliniyor. Yılın üçüncü çeyreğinde fon…

1 sene Önce

Merkez Bankası 2023 Yılı Enflasyon Tahminini Güncelledi

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin enflasyonla mücadelesine ve Merkez Bankası'nın…

1 sene Önce
Reklam

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.