Reklam
Bankacılık

Banka Dışı Kredi Veren Firmalar

Reklam
Reklam

Banka Dışı Kredi Veren Firma ve Kurumlar

Banka Dışı Kredi Veren Firmalar hangi kurumlar banka dışı kredi vermektedir. Banka dışı kredi veren kurumlar hangileri? Ülkemizde milyonlarca kişi kırmızıçizgi şeklinde adlandırılan kredi notuna sahip. Bu kişiler 5 yıl gibi uzun bir süre kredi kullanamıyor. Ancak acil çıkan nakit ihtiyaçları kişiyi zorlayabiliyor. Özellikle hastalık ya da kaza gibi durumlar ve tatil ya da düğün gibi özel günler için gereğinden fazla nakde ihtiyaç duyulabiliyor. Sicili bozuk olan kişiler bankalardan ret yanıtı aldıklarında banka dışı kurumlardan nakit çekme konusunu sık araştırabiliyor. Ancak her kuruluşun banka kadar güvenli olmadığı ilk olarak bilinmelidir. Bu kuruluşlar genellikle İzmir, İstanbul, Ankara ya da mersin gibi büyükşehirlerde bulunmaktadır.

Yüksek Komisyon ve Masraflar

Öncelikle nakit ihtiyacı olan ve banka dışı kuruluşlardan şansını denemek isteyenler, ciddi komisyon ve faizler ile karşılaşabileceğini bilmelidir. Özellikle senetle kredi veren yerler uyguladıkları yüksek komisyonlar ile bilinmekte. Örneğin 20 bin TL bir kredi için 2 bin – 3 bin TL arasında bir komisyon ile karşılaşmanız muhtemeldir. Belki bu tutarı ödemek ilk etapta sizlere zor gelmeyebilir. Ancak kredi geri ödemelerinde de taksitler uygulanır ki bu taksitler ödenmediği taksirde senet şartları devreye girer. Pek çok kişi bu kurumlar nedeni ile gayrimenkullerini satmak durumunda kaldı. Yine ülkemizdeki intihar girişimlerinin pek çoğu bu kurumların insanlar üzerinde oluşturduğu psikolojik baskıdır. Ancak bunların yanında BBDK tarafından denetlenebilen Factoring yapılanmaları vardır ki kredi çekmek için bu yapılanmalar daha güvenlidir.

Related Post

Nasıl Başvuru Yapılır?

Genellikle kredi notu 800 ile 900 arasında olan riskli kişiler bankalardan ret yanıtı aldıktan sonra farklı arayışlar içerisine girer. İnternetten kendilerini tanıtan bu kuruluşlar kredi notuna bakmaksızın müşteri bilgileri ile işlem yaparlar. Bazen kefil talebinde de bulunabilirler. Aynı şekilde ipotek rehini de yine talepleri arasında olabilir. Kısacası bu kuruluşlar herhangi bir yasal kurum tarafından denetlenmediği için istedikleri uygulamayı değerlendirebilirler. Bu noktalardan kredi çekmeden önce bir kez daha düşünülmesinde fayda vardır. Bunun yerine Faktöring gibi BDDK tarafından denetlenen kurumlara başvuru yapmak daha akıllıca olacaktır. Ayrıca bu kurumlar istedikleri faiz ve komisyonları uygulayamadıkları için tüketici de bir noktada korunmuş olur.

Bu yayın en son değiştirildi 17 Mart 2020 10:35

Reklam
Finanspara

Finanspara Ekonomi haberleri ve para dünyası

Paylaş
Tarafından yayınlandı
Finanspara

yakın zamanda Gönderilenler

Solana Coin: Yolculuğu, Projeleri ve Piyasa Performansı

Solana'nın Kuruluşu ve Temel Özellikleri ($SOL) Solana, 2020 yılında Anatoly Yakovenko tarafından kurulan bir blok…

11 ay Önce

Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir?

Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir? Günümüzde, finansal piyasalarda dijital varlıkların önemi arttıkça, Bitcoin…

11 ay Önce

Türkiye’de Geçmiş Yıllarda Yaşanan Krizler Çerçevesinde Faiz Politikası

Kredi faiz oranlarının düşmesi, birçok faktörün bir araya gelmesiyle mümkün olabilir. Merkez Bankası'nın temel faiz…

1 sene Önce

Airbnb’ye Yönelik Yasal Düzenlemeler Yapıldı

Resmi Gazete'de "Turizm Amaçlı Konut Kiralama ve Bazı Kanunlarda Değişiklik" kanunu yayımlandı ve yürürlüğe girdi.…

1 sene Önce

Japon Emeklilik Fonu 4,5 Milyar Dolar Zarar Açıkladı

Japon Emeklilik Fonu, dünyanın en büyük emeklilik fonlarından biri olarak biliniyor. Yılın üçüncü çeyreğinde fon…

1 sene Önce

Merkez Bankası 2023 Yılı Enflasyon Tahminini Güncelledi

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin enflasyonla mücadelesine ve Merkez Bankası'nın…

1 sene Önce
Reklam

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.